Χρ.Χασικίδης : Ο Δήμος να ανασκευάσει και ν αξιοποιήσει την Δημοτική αγορά

684

Το Plan Β της δημοτικής αρχής για την ανακατασκευή και αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου στηρίζει ο γιατρός και Υποψήφιος πια Δήμαρχος Κορινθίων Χρήστος Χασικίδης, σχέδιο το οποίο μιλά για ανακατασκευή του κτιρίου από το Δήμο και βεβαίως αξιοποίηση από τον ίδιο.

Η τοποθέτηση του Χρήστου Χασικίδη ήρθε στο συμβούλιο της Δευτέρας στα πλαίσια της συζήτησης που έγινε για πολλοστή φορά για την Δημοτική αγορά, συζήτηση η οποία προκλήθηκε από το άγονο της διαδικασίας ανάληψης από ιδιώτη – επενδυτή! « Με έκπληξη είδα το θεματολόγιο για την αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς γιατί περίμενα ότι κάτι έχει γίνει έχει, πως  προχωρήσει η δημοπρασία και πως θα ερχόμασταν εδώ σήμερα να επικυρώσουμε τους όρους του πλειοδότη» ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Χασικίδης για να αναρωτηθεί για τους λόγους που το θέμα ήρθε εκ νέου στο συμβούλιο ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος θα μπορούσε με την ληφθείσα απόφαση να προχωρήσει σε επανάληψη της διαδικασίας πράγμα το οποίο δεν έκανε! « Η διαδικασία ,σύμφωνα με τα όσα ψηφίσαμε θα έπρεπε να επαναληφθεί,  οι όροι το αναφέρουν ρητά, και αν δεν τελεσφορήσει τότε  μπορεί ο δήμαρχος με απευθείας ανάθεση να προχωρήσει σε μειοδότη ακόμα και με τροποποίηση του μισθώματος. Σε αυτήν την περίπτωση θα ερχόμασταν εδώ να επικυρώσουμε τους όρους και να συζητήσουμε για μειωμένο ενδεχομένως μίσθωμα.»

Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ο κ.Χασικίδης υπεραμύνθηκε της επανάληψης της διαδικασίας και εάν για 2η φορά αυτή αποβεί άγονη τότε να εφαρμοστεί το Plan Β.  «Μιλούμε για ανακατασκευή από το Δήμο με βάση το προτεινόμενο αρχιτεκτονικό σχέδιο  και η αξιοποίηση του από τον ίδιο το Δήμο βάσει της πρότασης που έχει γίνει από το Δήμαρχο.  Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η  αναμόρφωση της αγοράς και η βελτίωση  του αστικού περιβάλλοντος για το κάτοικο και τον πολίτη» κατέληξε ο κ.Χασικίδης καταδεικνύοντας την αναγκαιότητα πλέον το κτίριο να πάρει ζωή και να πάψει να «πληγώνει» το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.