“Πολίτης της Πελοποννήσου” ο Θεόδωρος Βασιλάκης

818

O Πέτρος Τατούλης πρόκειται άμεσα να θεσμοθετήσει τον τιμητικό τίτλο του “Πολίτη της Πελοποννήσου”, ο οποίος θα απονέμεται σε προσωπικότητες που αποδεδειγμένα έχουν συνεισφέρει στην Πελοπόννησο.
Και μπορεί το Περιφερειακό Συμβούλιο τύποις να μην έχει ακόμα εγκρίνει την ιδέα του Περιφερειάρχου , ο πρώτος τίτλος όμως έχει αποφασισθεί να δοθεί στον Θεόδωρο Βασιλάκη για την συνεισφορά του στον τουρισμό και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αφίξεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας λόγω της απευθείας σύνδεσης με το Αεροδρόμιο των Αθηνών έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία για το 2017 καταγράφοντας αύξηση 194% σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, οι διεθνείς αφίξεις σημειώνουν αύξηση 13,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αύξηση αφίξεων μέχρι το τέλος του 2017 θα ξεπεράσει το 234% σε σχέση με τις αντίστοιχες αφίξεις το 2009.

Σε αυτή την προσπάθεια καταλυτικό ρόλο κατέχει η Aegean και ο κος Βασιλάκης προσωπικά, καθώς με πίστη στην Πελοπόννησο και την προοπτική της Καλαμάτας επένδυσε στην αξιοποίηση του αεροδρομίου ως επιχειρησιακή βάση με απευθείας δρομολόγια σε κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς και βέβαια ενίσχυσε επιπλέον την προσβασιμότητα από ανερχόμενους υπερατλαντικούς προορισμούς όπως η Αμερική, η Κίνα και η Αυστραλία με τις απευθείας πτήσεις από την Αθήνα. Η εκρηκτική αύξηση των αφίξεων που παρατηρείται τα τελευταία 3 χρόνια από αυτούς τους προορισμούς καθιστά την καθημερινή σύνδεση με την πρωτεύουσα ισχυρό όπλο στην περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας καθώς μας επιτρέπει και για το 2018 να συνεχίσουμε δυναμικά την προσέλκυση ξένων επισκεπτών στην περιοχή μας, με την Aegean αρωγό στην προσπάθειά μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.