Η Ελλάδα τιμά τον Στέφανο Μίλλερ. Ο Στέφανος Μίλλερ τιμά την Νεμέα

2303

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρουσιάστηκε χθες, 24 Φεβρουαρίου, στις 19:00, το βιβλίο του καθηγητή Στέφανου Μίλλερ με τίτλο ‘Η Νεμέα και Εγώ’  στην ‘Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία’.

Ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, ο Κωνσταντίνος Φρούσιος,  Δήμαρχος Νεμέας, ο Σπυρίδων Κυριάκος, Πρόεδρος Συλλόγου Αναβίωσης Νεμέων Αγώνων  ήταν οι επίτιμοι καλεσμένοι που απηύθυναν χαιρετισμό, τιμώντας έτσι τον καθηγητή που αφιέρωσε 48 χρόνια για την ανάδειξη της αρχαίας Νεμέας.

Ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Χαράλαμπος Κριτζάς, Επίτιμος Διευθυντής Επιγραφικού Μουσείου, ο Γιάννης Λώλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και φυσικά ο συγγραφέας του βιβλίου, ο Καθηγητής Αρχαιολογίας του Μπέρκλευ, Στέφανος Μίλερ. Στον ρόλο του συντονιστή της βραδιάς, ο Διδάκτωρ Κλασσικής Αρχαιολογίας, Νίκος Χαροκόπος   . 

Η παρουσίαση των πιο σημαντικών αρχαιολογικών ανακαλύψεων στη Νεμέα σε συνδυασμό με μία αυτοβιογραφία αποτελούν το εκρηκτικό κοκτέιλ αυτού του βιβλίου. Αυτού του ‘έργου ζωής’ για τον Στέφανο Μίλλερ, όπου η αρχαία ιστορία και οι ανασκαφές συμβαδίζουν με αστείες στιγμές όλων αυτών των 48 χρόνων, με την ελληνική γραφειοκρατία και με ανέκδοτες τοπικές ιστορίες .  Στο τέλος αναδεικνύονται όλες οι προσπάθειες του για την ανάδειξη της  αρχαίας Νεμέας.

Μέσα από το βιβλίο ξετυλίγονται όλα αυτά τα χρόνια προσπαθειών του και ενασχόλησής του με την αρχαία Νεμέα. Από το προκαταρκτικό του έργο στην Αθήνα και το Μπέρκλευ το 1971 μέχρι την κατόρθωση δημιουργίας ενός περιφραγμένου πάρκου 180 στρεμμάτων, την ανέγερση ενός αρχαιολογικού μουσείου, την αναβίωση των αρχαίων Νεμέων Αγώνων και την αναστήλωση έξι κιόνων του Ναού του Νεμείου Διός.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια μας εξιστορεί τοπικές ιστορίες για τους κατοίκους της περιοχής και την συνεισφορά τους σε όλο αυτό το   υπέρλαμπρο έργο και η εθνική μας υπερηφάνεια ανυψώνεται μέσα από τις σελίδες και τις 1800 εικόνες του βιβλίου! Στο τέλος της παρουσίασης, ο καθηγητής και συγγραφέας έγραψε αφιερώσεις στο βιβλίο προς όλους όσους τον στήριξαν στην συγγραφική διαδικασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.