Πες μου που πήγες παρέλαση να σου πω…

1528

“Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”, λέει ο λαός μας και σε μια μικρή παραλλαγή εμείς εδώ στο moriasnews θα καταγράψουμε που πήγαν οι αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί μας χθες 28η Οκτωβρίου, αφού η επιλογή της παρουσίας σημαίνει πολλά τόσο για τις φιλοδοξίες όσο και για τις σχέσεις!

Από τα περιφερειακά θα ξεκινήσουμε και τον πρώτο πολίτη της Πελοποννήσου αφού ο Περιφερειάρχης επέλεξε την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, εκεί όπου εντοπίζεται ο κύριος αντίπαλος του για τον περιφερειακό θώκο. Αγέρωχος στο πλάι του Παναγιώτη Νίκα που έδειξε να αιφνιδιάζεται, παρακολούθησε, χειροκρότησε και έστειλε μήνυμα  «απαράμιλλου, ανόθευτου και ανιδιοτελούς πατριωτισμού».

Η Πρωτεύουσα Κόρινθος θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαιτέρως τυχερή  αφού… 2 ήταν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες που την επέλεξαν στην χθεσινή επέτειο. Ο Γιώργος Δέδες, αν και ακόμα επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί και ο Δημήτρης Σαραβάκος ο οποίος… έχει μπει δυναμικά στην κούρσα (τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι, τα δελτία τύπου φτάνουν σωρηδόν)!

Ο Γιάννης Μπουντρούκας, υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ αλλά και ανεξάρτητος προτίμησε την Τρίπολη,  παρ ότι η επίσημη ανακοίνωση του είχε γίνει 2 ημέρες πριν, δείχνοντας πως ακόμα δεν έχει μπει στο κλίμα της «περιφερειακής συνείδησης»

Στα δημοτικά τώρα, εκεί όπου τα πρόσωπα είναι περισσότερα σαφώς, χρειάζεται κανείς μολύβι και χαρτί! Η παρουσία της Εύης Τατούλη στην Βόρεια Κυνουρία και η φωτογραφία της με τους έτερους υποψήφιους δείχνει για πολλούς την διάθεση της να είναι υποψήφια Δήμαρχος.

Στο Άργος ο Δημήτρης Καμπόσος παρακολούθησε την παρέλαση με τον θεματικό Φάνη Στεφανόπουλο αφού ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος επέλεξε το Ναύπλιο και τις εκεί εκδηλώσεις.

Στην Κόρινθο το παζλ είναι μεγάλο, Αλέξανδρος Πνευματικός, Βασίλης Νανόπουλος, Νίκος Σταυρέλης εκ των υποψηφίων έδωσαν το παρόν, ο Χρήστος Χασικίδης, παρ ότι απεσύρθη από την κούρσα βρέθηκε και αυτός στο χώρο ως εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος αν και  τελευταίως «ησυχάζει» ιδιαίτερα στα αυτοδιοιητικά. Την πρωτεύουσα του νομού επέλεξε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης.

Στην Τρίπολη μόνος στην εξέδρα των επισήμων ο εν ενεργεία Δημήτρης Παυλής και οι…υπόλοιποι πίσω! Θέση παραχωρεί μόνο στον Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα ο οποίος επέλεξε την πρωτεύουσα του Μοριά.

Στο Λουτράκι, την πρωτεύουσα του Δήμου επέλεξε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, στην Περαχώρα βρέθηκε για τις εκδηλώσεις η προσφάτως αποσχισθείσα και υποψηφία όπως όλα δείχνουν για το δήμο Μαρία Πωτοπαππά.

Στην Σπάρτη τίποτα δεν θυμίζει…εκλογές αφού οι επίσημοι κάθισαν πλάι – πλάι ανάλογα την ταμπελίτσα τους δίνοντας την πρωτοκαθεδρία στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης προσφάτως υπουργοποιημένο συντοπίτη τους Σταύρο Αραχωβίτη.

Στα…βουλευτικά πράγματα αφού και αυτή η κάλπη έρχεται, την πρωτεύουσα Κόρινθο προτίμησαν οι περισσότεροι υποψήφιοι. Κατεγράφησαν οι κ.κ Κόλλιας και Ταγαράς , η κ.Κατερίνα Φαρμάκη , η κ.Αθηνά Κόρκα σε εναγκαλισμό θερμό μάλιστα με τον Γρηγόρη Καρπούζη (ο οποίος επανέρχεται αλλά ακόμα δεν ξέρουμε που) και  η κ.Μαριλένα Σούκουλη,  ενώ την Περαχώρα επέλεξε ο Χρήστος Δημητρόπουλος. Στην Κόρινθο και ο εν ενεργεία Γιώργος Ψυχογιός.

Όσο για τους θεματικούς; Ο Αθανάσιος Γκίκας βρέθηκε στην Κόρινθο, Απόστολος Παπαφωτίου και Γιώργος Πετρίτσης στο Λουτράκι, Άγγελος Παπαγγελόπουλος στη Σικυώνα ο οποίος ακολουθώντας το “ρεύμα” selfαρε και postαρε μην περιμένοντας κανέναν να τον απαθανατίσει!

Αναλόγως τις παρουσίες λοιπόν, βγάλτε συμπεράσματα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.