Αποτάσσομαι το χρίσμα,συντάσσομαι με την στήριξη- Η βαθιά υποκρισία κομμάτων, υποψηφίων και κομματικών στρατών

1471

“Δεν θα δώσουμε χρίσματα, αλλά θα δώσουμε στηρίξεις” λέει η ΝΔ .Το ίδιο λένε και τα υπόλοιπα κόμματα εδώ και χρόνια για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση .Η βαθιά εκλογική υποκρισία που διαρκεί και εξελίσσεται. Που οι υποψήφιοι δέχονται την στήριξη αλλά δηλώνουν ανεξάρτητοι, που το κόμμα στηρίζει αλλά αφήνει τον υποψήφιο να κάνει ό,τι θέλει. Αυτά απο το “προεκλογικό μπαλκόνι” , γιατί επι της ουσίας οι υποψήφιοι επισκέπτονται κομματικά γραφεία, αναζητούν τις στηρίξεις των μεγάλων κομμάτων τουλάχιστον, και τα κόμματα βάζουν στα ψηφοδέλτια κομματικούς τους συμβούλους σωρηδόν.Στο τέλος ο χάρτης των εκλογών βάφεται αναλόγως.

Δεν θα δώσει χρίσματα η ΝΔ αλλά θα δώσει στηρίξεις.Αναρωτιέμαι ποια είναι η διαφορά, βέβαια. Διότι εαν τη στήριξη την  θεωρεί μια light μορφή συνεργασίας, light δεν λες λχ την δήλωση Αυγενάκη για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ,να δείξει κομματική μεταμέλεια! Τι διαφορά έχει το χρίσμα απο την στήριξη όταν την επομένη της ανακοίνωσης των γαλάζιων στελεχών – συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών , βγήκαν τα άγρια άλογα για να μαντρωθούν τα ατίθασα παιδιά;

Το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών ενδεικτικό! Όπως εκείνη η εξώφθαλμη αναδίπλωση της κ. Παναγιωτοπούλου, η οποία είχε υπογράψει την ανακοίνωση και μετά έκανε γραπτή δήλωση μετανοίας. Και ο κ. Πισσιμίσης κάπου χάθηκε στην μετάφραση, αν και επανήλθε στην αρχική του τοποθέτηση.Η κ. Παναγιωτοπούλου δεν είχε καν την “σοφία” έστω να μην υπογράψει..Διότι ,αγαπητή, δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!

Εμείς βέβαια, είχαμε στηλιτεύσει την ανακοίνωση αυτή, διότι δεν μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τι ακριβώς ήθελε να πει ο συντάκτης της και φυσικά κατά πόσο οι υπογράφοντες καταλάβαιναν τι υπέγραφαν.Διαβάστε εδώ

Και βεβαίως μπήκαν σε μια διαδικασία να εκτεθούν, όχι στο κόμμα τους, αλλά στους συμπολίτες τους, γιατί δεν νομίζω να περιποιεί τιμή σε κανέναν εκλεγμένο αυτοδιοικητικό να κάνει δηλώσεις μετανοίας και ομολογία κομματικής πίστεως, για ποιο λόγο άλλωστε;

Επέδειξε βλασφημία κατά του κόμματός του;

Οι πολίτες περιφερειακούς συμβούλους σας εξέλεξαν και τίποτα άλλο. Αυτό το” άλλο” με την εκλογική προσωπική σας δύναμη θα το αποκτήσετε και όχι με δηλώσεις κομματικής υποτέλειας. Να ξέρετε, ουδείς αγάπησε ποτέ του υποτελείς!

Το άρθρο αυτό δεν αφορά τον Πέτρο Τατούλη , αλλά τα όσα γίνονται αυτό τον καιρό που δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα γιατί ενδεχομένως μπορεί και να αβαντάρουν τον περιφερειάρχη,

Στην Πελοπόννησο, γίνονται πολλά. Βρισκόμαστε στο 2018 και πραγματικά προκαλεί έκπληξη ο καλπασμός της αλαζονείας των διεκδικητών της εξουσίας και η δράση όλων των παλαιοκομματικών μεθόδων.

Επομένως τα περί μη χρισμάτων και στηρίξεων, αποδεικνύουν  και την βαθιά υποκρισία των κομμάτων, των υποψηφίων, που μετρούν κουκιά, μετρούν στρατούς κομματικούς,μετρούν κομματικές θεσούλες  και φυσικά δεν δείχνουν πως πιστεύουν  σε  μια ελεύθερη απο κομματικά δεσμά  αυτοδιοικηση. 

 

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.