ΝΟΔΕ Αργολίδας σε κατάσταση νευρικής κρίσης με τις “προσωπικές τακτικές” του προέδρου

1376

Τι συμβαίνει εκεί στη ΝΟΔΕ Αργολίδας;

Γιατί οι παραιτηθέντες  στρέφονται ευθέως κατά του προέδρου Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, κατηγορώντας τον ότι κινείται μόνος του χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις των υπόλοιπων μελών και ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία συνεργασίας;

Μάλιστα η δήλωση της Μαρίας Ζέρβα ότι έγινε «μάρτυρας προσπάθειας χειραγώγησης του οργάνου από τον πρόεδρο και επιβολής αποκλειστικά της προσωπικής του άποψης», και ότι «δεν θα χρησιµοποιήσει τη ΝΟΔΕ κανείς ως άρµα για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συµφερόντων» σκιαγραφεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γαλάζιο κομματικό όργανο της Αργολίδας..

Απο ότι φαίνεται όλα έχουν  να κάνουν με την στήριξη των υποψηφίων δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Στο επίκεντρο ο δήμος Άργους Μυκηνών και η εμφανής και κραυγαλέα στήριξη που επιδεικνύει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Σχοινοχωρίτης στον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο.

Η συμπεριφορά του προέδρου και ορισμένων μελών της ΝΟΔΕ χαρακτηρίζεται απο τους παραιτηθέντες ( που παραιτήθηκαν απο τις θέσεις ευθύνης όχι απο μέλη της επιτροπής) ως καθεστωτική και αντιδεοντολογική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε η στήριξη στο δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.Η ένταση ήλθε όταν κάποια μέλη εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσον μπορούν να στηρίξουν έναν δήμαρχο που έχει διαγραφεί απο τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος,και ότι η ΝΔ δεν στερείται στελεχών που μπορούν να καταρτίσουν ένα καλό ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές. Όταν ξεκίνησε η ονοματολογία κάποιων πιθανών υποψηφιοτήτων,και ο κ.Παντελής Ρουμελιώτης, πρότεινε να στηριχτεί ως υποψήφιος δήμαρχος ο Βασίλης Σιδέρης, ξεκίνησε ο καυγάς από μέλη υποστηρικτές της στήριξης Καμπόσου. Στη συνέχεια έπεσαν στο τραπέζι και άλλα ονόματα, όπως αυτό της Ελένης Παναγιωτοπούλου, του Γιάννη Μαλτέζου.

Βέβαια ,ανεξάρτητα απο τις προσωπικές σχέσεις, είναι να απορεί κανείς πώς ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα για την υποψηφιότητα “του κομματικά διαγραμμένου” δημάρχου και πώς δείχνει “κομματικά νομοταγής” όταν ερχόμαστε στα Περιφερειακά πράγματα. Αυτό επι της ουσίας θα πρέπει να μας το εξηγήσει η ηγεσια της Πειραιώς και κυρίως ο κ. Αυγενάκης. 

Όταν  η συζήτηση έφτασε στο θέμα της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια, ο κος Σχοινοχωρίτης φέρεται δήλωσε πως επιθυμεί  να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Νίκα, και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Moriasnews, την Τετάρτη το βράδυ, ο κ. Νίκας επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ στο σπίτι του.

Πάντως, τελική πρόταση προς τα κεντρικά του κόμματος δεν υπήρξε και η συνεδρίαση έληξε με την υπόσχεση του προέδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Σχοινοχωρίτη ότι θα σταλούν στο κόμμα όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν.

ΥΓ1 Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας που θέλουν την απαίτηση Νίκα απο το κόμμα της ΝΔ να ενταχθούν οι πρόεδροι των Νομαρχιακών επιτροπών στα ψηφοδέλτια του.

ΥΓ2 Αν υπάρχει “ταραχή” σε ένα όργανο , πρώτη ευθύνη την έχει ο “καπετάνιος”, δηλαδή ο πρόεδρος. Που εν προκειμένω, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα πρέπει να μας απαντήσει πρώτον πώς θα τεκμηριώσει πολιτικά την στήριξη “ενός δημάρχου διαγραμμένου” όταν ο ίδιος ο δήμαρχος δεν έχει ανακαλέσει τα λεγόμενά του, πώς δεν συζητά άλλες υποψηφιότητες επι της ουσίας και βεβαίως εαν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, πώς θα αντιμετωπίσει τα μέλη του σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές ανάμεσα σε δυο υποψηφιότητες, την κομματική του κ. Νίκα, και την ανεξάρτητη του κ. Τατούλη.

Τζ. Σουκ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.