Η παρουσία και η δέσμευση Σταυρέλη για το ανασκαφικό έργο στην Τενέα

1173

Τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Τενέας παρουσιάστηκαν χθες βράδυ από την Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και υπεύθυνη αρχαιολόγο της ανασκαφής κα Έλενα Κόρκα και την ομάδα της. “Τα ευρήματα εντυπωσιακά” θα παραδεχτεί ο επικεφαλής της “Πνοής Δημιουργίας” Νίκος Σταυρέλης ο οποίος έδωσε το παρόν αναμένοντας – ως δηλώνει- με αγωνία την αποκάλυψη του ευρήματος που θα καθηλώσει με την αποκάλυψή του τις επόμενες ημέρες.  Ο υποψήφιος Δήμαρχος σημειώνει την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των ιδιωτών στο ανασκαφικό έργο και στηλιτεύει την παντελή απουσία από το οικονομικό αντικείμενο τόσο του Υπουργείου όσο και του Δήμου Κορινθίων.
Στον απόηχο της εκδήλωσης απευθύνει δέσμευση για συνέχιση των ερευνών στην περιοχή. “Δέσμευση της παράταξής μας είναι η σύναψη προγραμματικής σύμβασης Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού για σημαντική χρηματοδότηση και συνέχιση των ανασκαφών στην Τενέα και η διερεύνηση από πλευράς Δήμου της δυνατότητας κατασκευής Μουσείου, εφόσον το σύνολο των ευρημάτων δικαιολογούν την κατασκευή, αλλά κυρίως τη λειτουργία του. Συγχαρητήρια στο νεοσύστατο Σύλλογο Φίλων της Αρχαίας Τενέας για τη τεράστια συνεισφορά τους, αλλά και στους απλούς κατοίκους του Χιλιομοδίου που συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο (ακόμα και με φιλοξενία στα σπίτια τους των ερευνητών) στην αρχαιολογική ανασκαφή” αναφέρει ο κ.Σταυρέλης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.