Κ. Σαραντάκος: Σε κίνδυνο το ελεύθερο επάγγελμα (βίντεο)

895

Δύσκολη είναι η αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τους εμπόρους. Το εμπόριο αποτελεί ένα σημαντικό παραγωγικό τομέα της χώρας, ο οποίος ενώ έχει πληγεί βαθύτατα από την οικονομική κρίση, είναι παραμελημένος και οι επαγγελματίες αβοήθητοι σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές και γενικώς τα έξοδα των επαγγελματιών, όπως αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, κ. Κώστας Σαραντάκος.

Η οικονομική κρίση που επιβάρυνε κάθε σπίτι και συνολικά την εργασία στην Ελλάδα, μειώνοντας τα εισοδήματα σε κάθε τομέα, αποτέλεσε τη θεμέλια λίθο και για την πτώση του εμπορίου. Ενός τομέα απαραίτητου για την κυκλοφορία του χρήματος. Ως συνέπεια, οι έμποροι της Κορίνθου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, καλούνται να υπερβούν τις δυνατότητές τους πληρώνοντας δυσβάσταχτα ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία του κράτους. Το οικονομικό κενό που έχει δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία θα επιμείνει, σύμφωνα με προβλέψεις των εμπόρων, καθώς ο μέσος επαγγελματίας δεν δύναται να καλύψει τα έξοδα που του χρεώνονται.

Ο λόγος είναι η αδυναμία διαχείρισης της παρούσας κατάστασης από το κράτος, το οποίο καλεί τον κόσμο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση με λάθος τρόπους. Οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας έχουν προχωρήσει σε ενστάσεις για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ως μόνο τρόπο επιβίωσης των μέσων επιχειρήσεων που βρίσκονται υπό κατάρρευση, ωστόσο το κράτος δεν γίνεται δέκτης των ενστάσεων αυτών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.