Χρίστος Δήμας: Ενίσχυση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, ανακοίνωση για ThessIntec

21434

Ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας, ανακοίνωσε εχθές από την επίσημη σελίδα του στο Facebook, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, τόσο για την ενίσχυση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, όσο για το εγχείρημα ThessIntec.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Χρίστου Δήμα:

“Σήμερα ενημέρωσα το Κοινοβούλιο για 2 σημαντικές διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η πρώτη σχετίζεται με την ενίσχυση του Εθνικού Συμβουλίου #Έρευνας#Τεχνολογίας & #Καινοτομίας. Αυξάνουμε τα μέλη του ΕΣΕΤΕΚ από 11 σε 15 και ενδυναμώνουμε την επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει για πολλά ζητήματα και ελπίζουμε με τις νέες προσθήκες να μεγιστοποιήσει τις λειτουργικές του δυνατότητες.

Ξεπερνάμε το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο που είχε απομείνει για το εγχείρημα του #ThessIntec. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο project της Κυβέρνησης, όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη αλλά για ολόκληρο το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Ο στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε μια αναξιοποίητη έκταση και να δημιουργήσουμε ένα Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς που θα είναι ικανό να προσελκύσει εταιρείες που επενδύουν σε Κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), Τεχνοβλαστούς από Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Όλα αυτά θα συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο οικοσύστημα καινοτομίας και να εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη σε πρωτεύουσα καινοτομίας των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δημιουργώντας παράλληλα νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.