Χρίστος Δήμας: Στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων

589

Ο Χρίστος Δήμας σήμερα στο Invest GR Forum περιέγραψε τις διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το Υπουργείο μέσω του νομοσχεδίου επιδιώκει να υποστηρίξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας αλλά κυρίως να ενισχύσει τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη.

Ο ίδιος έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook:

Σήμερα στο Invest GR Forum περιέγραψα τις διατάξεις που εισάγουμε στη Βουλή, με το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Πλέον, το Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας θα διαθέτει εργαλεία που το καθιστούν ανταγωνιστικότερο αλλά και αποτελεσματικότερο.

Ενεργοποιείται το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Elevate Greece με στόχο να υποστηρίξει η Πολιτεία συστηματικά τις νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας.

-Χαρτογράφηση και συγκρότηση αξιόπιστου «δυναμικού» μητρώου αναφοράς των startups

-Καταγραφή και δικτύωση του οικοσυστήματος καινοτομίας

-Παρακολούθηση της πορείας των νεοφυών επιχειρήσεων βάσει κρίσιμων δεικτών (KPIs)

-Παρακολούθηση του ελληνικού οικοσυστήματος

-Σχεδιασμός υποστηρικτικών πολιτικών και βραβεία από τον ιδιωτικό τομέα

Υπερτριπλασιάζεται το ποσοστό των υπερεκπτώσεων των δαπανών για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη.

– Πιο συγκεκριμένα από 30%, που ήταν μέχρι σήμερα, σε 100% για επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) ενώ παράλληλα απλοποιούνται και επιταχύνονται οι σχετικές διαδικασίες έγκρισης. Στόχος της πολιτείας είναι να ενεργοποιήσει περισσότερο τις επιχειρήσεις της χώρας σε μεγαλύτερες και σημαντικές επενδύσεις στην καινοτομία.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.