Χρίστος Δήμας: Εγκαίνια λειτουργίας Εθνικού Μητρώου για τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις μαζί με Μητσοτάκη

25216

Όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, αύριο εγκαινιάζεται η λειτουργία του Εθνικού Μητρώου για τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις.

Τι ανακοίνωσε ο Χρίστος Δήμας:

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας.

Αύριο, μαζί με τον Πρωθυπουργό εγκαινιάζουμε την λειτουργία του Εθνικού Μητρώου για τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις, μέσω της πλατφόρμας ElevateGreece, που θα αποτελέσει την κύρια πύλη εισόδου ολόκληρου του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Μεταξύ άλλων, προχωράμε στην δημιουργία οδηγού Πρόσκλησης για Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας (.O.s) με στόχο την διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στη βάση βέλτιστων και δοκιμασμένων πρακτικών από χώρες του εξωτερικού. Η δράση αυτή θα μας οδηγήσει στην ανάδειξη ευκαιριών για εμπορική εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων έρευνας των ερευνητικών κέντρων αλλά και των Πανεπιστημίων μας.

Παράλληλα βελτιώνουμε το θεσμικό πλαίσιο των Τεχνοβλαστών (Spin – offs) προκειμένου τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων και οι ερευνητές να μπορούν πολύ πιο εύκολα να εξελίσσουν την ερευνητική δραστηριότητα τους σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Σήμερα είχα την χαρά να συμμετάσχω στην Ημερίδα με θέμα : «Η καινοτομία στον κλάδο Επιστημών Υγείας» που συνδιοργανώνει ο επιχειρηματικός επιταχυντής egg – enter grow go της τράπεζας Eurobank με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.