Χρίστος Δήμας: Ίδρυση Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών-Ναυπήγηση ωκεανογραφικού σκάφους

52795

Ο Χρίστος Δήμας ανακοίνωσε στα προσωπικά του social media και συγκεκριμένα στο Facebook την υπογραφή σημαντικών δράσεων.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Χρίστου Δήμα:

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελληνική ερευνητική κοινότητα καθώς με τις 2 συμβάσεις που υπογράφηκαν με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – European Investment Bank αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η πρόθεση και στόχευση μας για την αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Πρόκειται για την ίδρυση της εθνικής ερευνητικής δομής «Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής ΠΑΓΓΑΙΑ – PANGEA στα Αντικύθηρα» υπό το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών και τον σχεδιασμό και ναυπήγηση ενός νέου, σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου ωκεανογραφικού σκάφους για το ΕΛΚΕΘΕ Hellenic Centre for Marine Research – HCMR.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δρομολογούμε πρωτοβουλίες που θα συνδυάσουν την Καινοτομία, την Έρευνα και την επιχειρηματικότητα με την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, όπως είναι η Κλιματική Αλλαγή, ενώ παράλληλα θα αναδείξουν το πλούσιο ερευνητικό ταλέντο που διαθέτουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.