Χειβιδόπουλος – Αντιπλημμυρικός σχεδιασμός

292

Άργος

Ανάθεση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, μελέτης για την συνολική αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Άργους. Θα αναζητήσουμε από κοινού την απαραίτητη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή το Π.Δ.Ε. και θα εκτελέσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, που θα βάλει τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα που βασανίζουν την πόλη.

Ειδική μέριμνα θα δοθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Ξηριά, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα πλημμυρικά φαινόμενα

Κιβέρι

Θα εκτελέσουμε μαζί με την Περιφέρεια το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τον χείμαρρο Ξοβριό, για το οποίο υπάρχει ήδη μελέτη στον Δήμο. Ειδικά στην εκβολή, για να διορθωθούν οι λάθος παρεμβάσεις, θα κάνουμε ολοκληρωμένο έργο, που θα περιλαμβάνει   πλευρικά τοιχία και λιθόστρωση της κοίτης.

Κεφαλάρι

Θα παρέμβουμε στην κοίτη του χείμαρρου Κυρίμι, για να διορθώσουμε σε τρία σημεία την προβληματική διαδρομή. Παράλληλα θα μελετήσουμε και θα αποκαταστήσουμε με έργο όλη την διαδρομή, προκειμένου να αποφεύγουμε τις πλημμύρες που δημιουργούν οι διάφορες κακοτεχνίες παλαιών αρδευτικών έργων.

Ερασίνος

Θα παρέμβουμε στην κοίτη του Ερασίνου για να τον καθαρίσουμε σε όλη την διαδρομή. Παράλληλα θα χρησιμοποιήσουμε την μελέτη της Περιφέρειας, προκειμένου να παρέμβουμε σε μεγάλο μέρος της διαδρομής του (Τμήμα Σπηλιά – Εκβολή) και θα δημιουργήσουμε υποδομές τουρισμού στην παραποτάμια ζώνη του, δημιουργώντας έναν εξαιρετικό χώρο αναψυχής.

Παράλληλα θα καθαρίσουμε και θα διευθετήσουμε όλες τις παλιές μάνες και παραπόταμους, για να μειώσουμε ή και να αποτρέψουμε συνολικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Βάλτο.

Για τα έργα αυτά θα υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ολοκληρωμένο σχέδιο Μελέτης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με το σύνολο των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, με στόχο να χρηματοδοτηθούν, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.