Η Βουδιστική Στούπα Κάρμα Μπέρτσεν στην ορεινή Κορινθία

5572

Η βουδιστική Στούπα Κάρμα Μπέρτσεν στην ορεινή Κορινθία είναι ένα από τα τρία κέντρα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και τις πλαγιές του Μαύρου Όρους, ο χώρος με τους τυπικούς βουδιστικούς βωμούς δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο Θιβέτ!

Ο Βουδισμός στη χώρα μας εμφανίστηκε το 1975, όταν Έλληνες ενδιαφερόμενοι για το Βουδισμό, προσκάλεσαν τον Λάμα Όλε Νύνταλ για να διδάξει. Η ιδέα κατασκευής της Στούπας Κάρμα Μπέρτσεν γεννήθηκε το 1987, όταν ο Νύνταλ επισκέφτηκε την περιοχή.

Το βουδιστικό κέντρο άρχιζε να χτίζεται τον Μάιο του 2010, έχει 8 βωμούς και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Στον χώρο δεσπόζει η στούπα Kalachakra, σπάνια στούπα για τους βουδιστές, που διώχνει μακριά την αρνητική ενέργεια, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου.

Η στούπα ανήκει στο «Βουδιστικό Ίδρυμα του Διαμαντένιου Δρόμου» της Γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου και προσελκύει – εκτός από του Βουδιστές της Ελλάδας – δεκάδες απλούς επισκέπτες από όλη τη χώρα.

Πήγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.