Βασίλης Νανόπουλος: Ζητώ συστράτευση όλων των Κορινθίων

3113

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο “Θωμάς Θωμαΐδης”, ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Κορινθίων, παρουσία του Μητροπολίτη Κορινθίας Διονύσιο, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Πιτσάκη, εκλεγέντων δημάρχων από τον Νομό Κορινθίας, του νέου Διευθυντή Αστυνομίας Κορινθίας, Χαράλαμπο Τετράδη, πολιτιστικών συλλόγων και φίλων της παράταξης της Συμμαχίας Πολιτών. Ο Βασίλης Νανόπουλος και το νεοεκλεγέν Δημοτικό και Κοινοτικό Συμβούλιο ορκίστηκαν μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας για την επόμενη τετραετία.

Η ομιλία του Βασίλη Νανόπουλου

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Βασίλης Νανόπουλος, ευχαρίστησε αρχικά την οικογένεια του, τους υποψηφίους του συνδυασμού του αλλά και τα στελέχη που στάθηκαν δίπλα του καθ’όλη την διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας:

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά εκείνους τους ανθρώπους που βρέθηκαν στα δύσκολα, ανθρώπους με πίστη και αφοσίωση που στάθηκαν δίπλα μου και δώσαμε μαζί έναν νικηφόρο αγώνα […]”

Η επίλυση των προβλημάτων που χαρακτηρίζουν τον Δήμο και εξαιτίας των οποίων ο κόσμος επέλεξε την αλλαγή στην δημοτική αρχή, είναι μέλημα του νέου Δημάρχου και αυτή θα καταστεί δυνατή μόνο μέσω της συνεργασίας, όπως επεσήμανε ο Βασίλης Νανόπουλος:

Χρειάζεται συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που έχουν βρει, πρόταση συνεργασίας. Μέχρι τις επόμενες εκλογές οι πολίτες περιμένουν να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους και να πετύχουμε στα τέσσερα αυτά χρόνια πολλά και σημαντικά, τα οποία τα περιμένουν, για να κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη. […]

Η υλοποίηση των δεσμεύσεων του προεκλογικού προγράμματος της “Συμμαχίας πολιτών” απαιτεί αλλαγές:

“Θα υπάρξουν οργανωτικές αλλαγές στον Δήμο, που θα είναι ανάλογες με ό,τι προεκλογικά έχουμε πει για να λειτουργήσει αποδοτικά ο Δήμος. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση νομίζω θα αποδώσει πολύ καλύτερα. […]”

Ο Βασίλης Νανόπουλος τόνισε ότι δεν ζητά “περίοδο χάριτος από τους δημότες” και θα προβεί άμεσα στην υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεών του θέτοντας αυτός και οι δημότες του “τον πήχη των προσδοκιών του πολύ ψηλά”.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι για όποια έργα έχουν υπογραφεί συμβάσεις “θα τα ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό- εφόσον και οι εργολάβοι τηρούν όσα έχουν συμφωνηθεί“.

Η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία του Δημότη

Ένα σημαντικό σημείο στον λόγο του Βασίλη Νανόπουλου, ήταν η χρήση της εφαρμογής για κινητά Novoville, μια πλατφόρμα που “γεφυρώνει” το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των δημοτών και της αρχής, στην οποία υπάρχει άμεση αλληλεπίδραση. Η εφαρμογή αυτή που ήδη χρησιμοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων, επιδιώκει να βοηθήσει ουσιαστικά στην άμεση επίλυση προβλημάτων που εντοπίζουν οι δημότες, τα οποία μπορούν να τα κοινοποιούν απευθείας στο Novoville.

Τέλος, ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων, ολοκλήρωσε τον λόγο του επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη για ενότητα:

“Ζητώ συστράτευση όλων των Κορινθίων, να πετύχουμε αυτό που είναι καλό για όλους μας”.

Η ομιλία του Βασίλη Νανόπουλου

Η ομιλία του Αλέξανδρου Πνευματικού

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός για το έργο που έκανε αυτά τα 13 χρόνια της θητείας του, κατά την οποία έλυσε “βασικά προβλήματα” και φεύγοντας αφήνει έναν Δήμο που “είναι σήμερα πανίσχυρος οικονομικά, πανίσχυρος διοικητικά, με καλές υπηρεσίες, με σύγχρονες τεχνολογικές υπηρεσίες για τον πολίτη του Δήμου“.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε για μια ακόμη φορά την σημασία του έργου που αφορούσε στην υδροδότηση με νερό Στυμφαλίας και του εργοστασίου ανακύκλωσης το οποίο “έχει ολοκληρωθεί στο 80%” τα οποία συντελέστηκαν κατά την πολυετή παρουσία του στον δημαρχιακό θώκο.

Ολοκλήρωσε τον λόγο του ευχόμενος καλή επιτυχία και υποσχόμενος ότι από την νέα θέση που του όρισε ο κορινθιακός λαός θα συνεχίζει να προσπαθεί “για την Κόρινθο που όλοι ονειρευόμαστε“.

Δείτε εδώ όλη την τελετή της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής αρχής του Δήμου Κορινθίων:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.