Το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο “ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΑ-ΡΩΜΗ” στην Κόρινθο

2004

Αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στην Κόρινθο διεξάγεται το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο “Τροία-Τενέα-Ρώμη”.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Διευθύντρια της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας της Αρχαίας Τενέας Δρ. Έλενα Κόρκα και το μη κερδοσκοπικό Σωματείο “Φίλοι Αρχαίας Τενέας” και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων, του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unesco και του Ελληνικού Icomos.

Οι τρεις πόλεις, Τροία-Τενέα-Ρώμη, συνδέονται με ένα κοινό μυθολογικό παρελθόν και η μελέτη τους ως σύνολο θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόησή και ερμηνεία των ιστορικών και αρχαιολογικών δεδομένων τους. Με αφορμή το έτος της Τροίας, καθώς και των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές της αρχαίας Τενέας, διοργανώνεται για πρώτη φορά επιστημονική συνάντηση επί των θεμάτων αυτών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τη σύνδεση των τριών πόλεων, σε Έλληνες και ξένους μελετητές των τομέων της Αρχαιολογίας, της Αρχιτεκτονικής, της Αρχαιομετρίας, καθώς και σε εμπειρογνώμονες της Πολιτιστικής Επικοινωνίας και των Πολιτιστικών Διαδρομών της Διαχείρισης Μνημείων, των Αρχαιολογικών Χωρών και Μουσείων, όπως επίσης ειδικών στην Ιστορία, στη Μυθολογία, στην Γλωσσολογία και στην Τοπογραφία.

Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διακεκριμένων επιστημόνων που θα συμμετέχουν, πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν σε εμπλουτισμό της σχετικής βιβλιογραφίας, σε συνέργειες και στην ανάπτυξη νέων πολιτιστικών διαδρομών.

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι η MOTOR OIL ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Το συνέδριο υποστηρίζουν με τις ευγενικές συνεισφορές τους σε τοπικά προϊόντα της Κορινθιακής γης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας Α.Ε.Ε.Σ. ΑΕ., Η WINERY MANOLAKIS και η GOLDEN BLACK Βιολογική Κορινθιακή Σταφίδα.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν στις 9:00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου “Θωμάς Θωμαΐδης “, Δαμασκηνού 57, Κόρινθος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.