Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 για τον κορωνοϊό

502

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 για τον κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Η νέα πραγματικότητα που ζούμε εξαιτίας του κορωνοϊού, έχει επηρεάσει την συναισθηματική μας κατάσταση, αφού η καθημερινότητά μας έχει ανατραπεί βαθύτατα και έχουμε έρθει αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), πήραν την πρωτοβουλία και οργάνωσαν το πρόγραμμα βοήθειας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας μέσω τηλεφώνου.

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου και συμβουλών για την σωστή αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων συναισθημάτων φόβου που μπορεί να νοιώσουμε εν μέσω της κατάστασης αυτής. Δίνει ελπίδα αλλά και τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, όπως για παράδειγμα παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο και πανικό να μιλήσουν και να βρουν στήριξη.

Η τεράστια ανταπόκριση από τους πολίτες της χώρας δείχνει το πόσο σημαντική είναι η ενδυνάμωση και η ψυχική στήριξη των συμπολιτών μας και ακολουθείται πιστά η αδιαπραγμάτευτη οδηγία που λέει «ΝΑΙ» στη ΖΩΗ και συμπυκνώνεται στο Τρίπτυχο: «Σώμα Υγιές, Ψυχή Εύπορος, Φύση Ευπαίδευτος».

Οι συμμετέχοντες στη παραπάνω δράση είναι η Α’ Ψυχιατρική Κλινική, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ και Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός  (10306)  προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης: 24ωρη λειτουργία.
  • Παροχή ψυχιατρικής βοήθειας σε πάσχοντες από ψυχικό νόσημα: λειτουργία από 08.00 έως 20.00.
  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών: 24ωρη λειτουργία.
  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης υγειονομικού προσωπικού: λειτουργία από 08.00 έως 20.00.
  • Παροχή κοινωνικής στήριξης: λειτουργία από 08.00 έως 20.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.