Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός της Π.Ε. Κορινθίας σε σύσκεψη του περιφερειάρχη στην Κόρινθο

515

Θέματα συντονισμού σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της Π.Ε. Κορινθίας για το 2020 απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Κόρινθο την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε.

Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία των έργων του φετινού τεχνικού προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας, όπως επίσης και το θέμα της κατάργησης του ΚΕΚ Κορινθίας.

Παράλληλα, αποτιμήθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να ωριμάσουν μελετητικά και να ενταχθούν στο τωρινό ΠΕΠ Πελοποννήσου, τα έργα ανάπλασης, στο Ισθμό αφ’ ενός και στην παραλιακή ζώνη του Λουτρακίου αφ’ ετέρου.

Ακόμα, ενόψει της συνάντησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, στις 25 Νοεμβρίου, συζητήθηκαν εκτενώς τα 4 έργα άρδευσης στην Π.Ε. Κορινθίας, ώστε να διακριβωθεί σε ποιο μελετητικό στάδιο βρίσκονται τα φράγματα του Ασωπού και του Δόξα, η λιμνοδεξαμενή στο Ξυλόκαστρο και το αρδευτικό της Στυμφαλίας.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον νυν και τον τέως δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο και Ηλία Ανδρικόπουλο αντίστοιχα, με τους οποίους συζήτησε για έργα που αφορούν την περιοχή του εν λόγω δήμου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε στην Κόρινθο και με στέλεχος της Μότορ Οϊλ από το οποίο εκφράστηκε “η απόλυτη διάθεση της επιχείρησης να συμβάλει σε επίπεδο μελετητικό, αλλά και κατασκευαστικό, για έργα στην Κορινθία” καθώς, όπως ανέφερε προς τον περιφερειάρχη, “η εταιρεία εκτιμά ότι τέτοιου είδους συνδρομή αποτελεί υποχρέωση προς τον νομό που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.