Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσός Ολυμπιονίκης, “πέταξε” στα 8,41. Το βίντεο που ανατρίχιασε όλη η Ελλάδα

22751

Το «χρυσό» αγόρι από τα Γρεβενά ο Μίλτος Τεντόγλου τα κατάφερε στο Τόκιο και έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο τελευταίο του άλμα προσγειώθηκε στα 8,41μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος. Με τους διοργανωτές να… συνοδε΄ύουν τη μεγάλη του επιτυχία με Ζορμπά και συρτάκι στο στάδιο! Ο 23χρονος αθλητής Γιώργου Πομάσκι και πρωταθλητής Ευρώπης έγινε ο πρώτος άνδρας μετά τον Κώστα Τσικλητήρα που ανεβαίνει στο βάθρο στα οριζόντια άλματα για τη χώρα μας.

Μέχρι και την τελευταία προσπάθεια του, ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν πέμπτος, αλλά απέδειξε πως έχει τεράστιο ταλέντο αλλά και ψυχή. Με ένα συγκλονιστικό άλμα στα 8.41μ. στην τελευταία του προσπάθεια, «ξέρανε» τους δύο Κουβανούς που βρισκόντουσαν στις πρώτες θέσεις κι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, το οποίο είναι το δεύτερο για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από αυτό του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία.

O σπουδαίος πρωταθλητής ανέτρεψε όλα τα δεδομένα στον τελικό, αφήνοντας την τελευταία στιγμή στη δεύτερη θέση τον Ετσεβαρία, ο οποίος ναι μεν πήδηξε κι αυτός στα 8.41μ., αλλά η δεύτερη επίδοση του ήταν χειρότερη (8.09μ.) από του Τεντόγλου (8.15μ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.