Ποιο το συχνότερο σύμπτωμα του κορωνοϊού

699

Δύο από τα βασικά συμπτώματα του κορωνοϊού είναι ο πυρετός και η ανοσμία. Ποιο, όμως, είναι το πιο συχνό; 

Η απώλεια μυρωδιάς (ανοσμία) είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα της COVID-19.

Σύμφωνα με έρευνα το 65% των ενηλίκων που βρέθηκαν θετικοί για τον κορωνοϊό ανέφεραν απώλεια αίσθησης οσμής, με σημαντικό ποσοστό αυτών να μην έχουν ποτέ αυξημένη θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, μόνο 40% των θετικών στον ιό είχαν πυρετό.

Για περίπου το 16% των ατόμων που είχαν θετικά αποτελέσματα, η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης ήταν το μόνο σύμπτωμα που είχαν.

Είναι σημαντικό, επίσης, να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της λοίμωξης κορωνοϊού , η ανοσμία διαρκεί περίπου επτά ημέρες και συχνά περισσότερο, ενώ ο πυρετός διαρκεί μόνο για τρεις ημέρες για τους περισσότερους ανθρώπους.

Επίσης, μια μελέτη από επιστήμονες στο UCL έδειξε ότι πάνω από το 75% των ανθρώπων που ανέφεραν ότι έχασαν την αίσθηση της όσφρησης κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος του ιού, έδειξαν θετικά για αντισώματα κορωνοϊού, παρά το ότι ένας στους τέσσερις από αυτούς δεν έδειξε άλλα κλασικά συμπτώματα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.