Έφερε “πόσιμο νερό για πάντα” στο Κιάτο και πέρασε στην ιστορία

3917

Όταν ένας δήμαρχος ανακοινώνει το σημαντικότερο έργο για τον τόπο του, ένα αίτημα γενεών, μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων πως έχει μείνει στην ιστορία της περιοχής του. Αυτή είναι και η γοητεία της αυτοδιοίκησης. Να βλέπεις άμεσα τα έργα σου και να γνωρίζεις και την σημαντικότητα των στιγμών , την προσφορά σου.

Και η ιστορική ημέρα αυτή “ανέτειλε” σήμερα για τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο , για να ανακοινώσει με τον πιο επίσημο τρόπο την υδροδότηση του Κιάτου,με πόσιμο νερό, υψηλής ποιότητας και επαρκούς ποσότητας στις βρύσες των συμπολιτών του.

Μαζί με την πρωτεύουσα του δήμου θα υδροδοτηθούν και τα χωριά Μούλκι, Πάσιο και Κάτω Διμηνιό.

Η είδηση έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα απο τους συγκεντρωμένους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προέδρους κοινοτήτων, δημοτικούς συμβούλους, διοικητικούς υπαλλήλους.

Και πώς αλλιώς;

Πρόκειται για μια είδηση που ενώνει αφού συγκεντρώνει αγώνες και προσπάθειες δεκαετιών, τις οποίες δεν παραγνώρισε ο δήμαρχος και αυτό ήταν προς τιμήν του, για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα όπου το αποτέλεσμα είναι πλέον ορατό και η είδηση βεβαιότητα.

“Κάναμε πράξη το αυτονόητο.15.000 κάτοικοι και επισκέπτες ανοίγουν την βρύση και πίνουν αγιασμό” είπε βαθιά συγκινημένος ο Σπύρος Σταματόπουλος.”Ολοκληρώσαμε μια προσπάθεια που ήταν συνέχεια των διεκδικήσεων και προηγούμενων δημοτικών αρχών. Για αυτήν την ιστορική αλλαγή παλέψαμε .Σε αυτόν τον αγώνα κοπιάσαμε,πονέσαμε, ματώσαμε. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα.

Οπωσδήποτε η είδηση αυτή, ανοίγει νέους ορίζοντες στην περιοχή.Αφού την βγάζει απο το “κάδρο” των μειονεκτικών κωμοπόλεων που δυσκολεύονται να συγχρονισθούν με τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις των καιρών.

“Πρόκειται για ένα τεράστιο άλμα ανάπτυξης του τόπου μας. Αλλάζει η καθημερινότητα.Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των πολιτών. Ξημερώνει μια άλλη μέρα .Ανατέλλει ο ήλιος της αισιοδοξίας για τον ελεύθερο επαγγελματία, για τον υποψήφιο επενδυτή, για τα νοικοκυριά” δήλωσε ο δήμαρχος.

Πρόκειται για νερό αρίστης ποιότητας και μέσα απο την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΣ έχουν αναρτηθεί όλες οι χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις απο τα διάφορα σημεία υδροληψίας , απο πιστοποιημένο εργαστήριο, που βεβαιώνουν ότι το νερό είναι πόσιμο σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 67322/ΦΕΚ3282/Β/19-09-2017 που αφορά την ποιότητα νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τι προηγήθηκε όμως μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την είδηση;

Ήταν ένας τιτάνιος αγώνας ..

Προηγήθηκαν οι συστηματικές και επίπονες προσπάθειες σύνδεσης με τις πρώτες αδειοδοτημένες υδροληψίες στην Δ.Ε.Στυμφαλίας , οι οποίες επαρκούν και καλύπτουν με πόσιμο νερό τις υδρευτικές ανάγκες κατασκευάζοντας

α)20χλμ δίκτυα ύδρευσης

β) 3 αντλιοστάσια που κατασκευάστηκαν και εξοπλίστηκαν

γ) 4 γεωτρήσεις Ύδρευσης που εξοπλίστηκαν και αδειοδοτήθηκαν .

Ανταποδοτικά οφέλη στην Στυμφαλία

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοτική αρχή βρήκε εκείνες τις χρυσές ισορροπίες και έκανε πράξη όλες τις δεσμεύσεις της για ανταποδοτικά έργα στην περιοχή των υδροληψιών .

Με 6 γεωτρήσεις άρδευσης, 3 νέα αντλιοστάσια άρδευσης και αρδευτικά δίκτυα 67 χιλιομέτρων.

Μειωμένα δημοτικά τέλη ύδρευσης κατά 40%\

Όπως είπε ο κ. Σταματόπουλος , με την ύδρευση της πόλης και των όμορων χωριών απο την Στυμφαλία η ΔΕΥΑΣ εξοικονομεί πόρους τους οποίους μετακυλίει στους δημότες με μειώσεις του τιμολογίου ύδρευσης.

Η αρχική μείωση κατά 20-30% που προέκυψε απο την κατάργηση του 80% (για νέα έργα) επί της αξίας του νερού και επιπλέον μείωση κατά 20% η οποία θα ισχύσει απο τον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό .Η μεσοσταθμική μείωση ξεπερνά το 40%.

Απαλλάσσονται δε, απο τα τέλη ύδρευσης οι κάτοικοι όλων των χωριών της Στυμφαλίας καθώς και των χωριών Κλημεντίου και Βελίνας .

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.