Πρόσκληση για συνάντηση Εκκίνησης Εργασιών για το “Open Mall Λουτρακίου”

2243

Σας προσκαλούμε στη συνάντηση εκκίνησης εργασιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το OPEN MALL ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

Η συμμετοχή σας θεωρούμε πως είναι καθοριστική και απαραίτητη για την ευρύτερη διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων και της ταχείας υλοποίησης της νέας καινοτόμας δράσης.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας και την αμέριστη συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, πετύχαμε τη χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 1.748.600,00 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η  περιοχή παρέμβασης εκτείνεται από την κεντρική οδό, την Ελευθερίου Βενιζέλου, το τμήμα από την Εθνική Τράπεζα και μέχρι την οδό Σολωμού, και ένα παραλληλόγραμμο το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από τις οδούς Ελ.  Βενιζέλου, Κολοκοτρώνη, Καποδιστρίου και Σολωμού και περιλαμβάνει 93 συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Αντικαθιστούμε την άσφαλτο με πιο φιλικά και πιο αισθητικά αναβαθμισμένα υλικά όπως οι κυβόλιθοι, περιορίζουμε το πλάτος κυκλοφορίας, δημιουργούμε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, τοποθετούμε διαβάσεις ΑΜΕΑ και τυφλών, ανασχεδιάζουμε τους δημόσιους χώρους, οργανώνουμε ζώνες “έξυπνης” κυκλοφορίας και δημιουργούμε χώρους πρασίνου και θέσεις για δίκυκλα και ποδήλατα.

Με την υλοποίηση του έργου, προχωράμε σε οριστικές μελέτες εφαρμογής και πραγματοποιούμε παρεμβάσεις που δίνουν στα καταστήματα και στην πόλη μια δυναμική μέσα από την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την χωρίς εμπόδια πρόσβασή τους στα καταστήματα. Δημιουργούμε μια ενιαία εικόνα στις προσόψεις των καταστημάτων, τοποθετώντας ξύλινες επιφάνειες, επιτοίχια φωτιστικά, στοιχεία πράσινου, πινακίδες και μεταλλικές ταμπέλες. Τοποθετούμε αισθητήρες ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, δημιουργούμε δικτυακή πύλη ενίσχυσης της τοπικής  επιχειρηματικότητας και προσφέρουμε  δυνατότητες και παροχές προβολής και προώθησης των προϊόντων προς τους επισκέπτες και το αγοραστικό κοινό.

Επιπλέον παροχές από την υλοποίηση του έργου είναι η πληροφόρηση για το ζήτημα της στάθμευσης,  η διαχείριση της κυκλοφορίας και γενικότερα έξυπνες παρεμβάσεις και πολιτικές που καθιστούν πιο ελκυστική όλη την περιοχή της παρέμβασης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της πόλης μας στηρίζοντας ουσιαστικά τις εμπορικές επιχειρήσεις μέσα από μία ενιαία εικόνα ομοιομορφίας και κοινής ταυτότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.