Προς συγκεκριμένη κατεύθυνση χτυπούν τα βέλη του Σταυρέλη: Προτάσεις – στήριξη για πολίτες και επιχειρήσεις από “Πνοή Δημιουργίας” και “Κίνηση Εμπρός”.

8370

Την σκυτάλη της πρωτοβουλίας παίρνει ο Νίκος Σταυρέλης με την “Πνοή Δημιουργίας” και την παράταξη “Κίνηση Εμπρός” και προτείνει μέτρα στήριξης και βοήθειας τόσο των συμπολιτών μας όσο και των επιχειρήσεων, ώστε να ξεπεραστεί αυτή η πρωτοφανής κρίση όσο πιο αναίμακτα γίνεται.

Όπως είχαμε δημοσιοποιήσει πρόσφατα, ο επικεφαλής της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας”, έχει από καιρό προτάσσει περισσότερα μέτρα στήριξης του δήμου και θεωρεί απαραίτητο να παρθούν άμεσα κι όχι να περιοριστούμε στα όσα έχει αναλάβει η δημοτική αρχή αφού δεν επαρκούν.

Μαζί με την δημοτική παράταξη “Κίνηση Εμπρός”, προβάλλουν και πιέζουν για περισσότερα μέτρα στήριξης που θα βοηθήσουν τους συμπολίτες μας αλλά και τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όχι μόνο να ανταπεξέλθουν σε τούτη τη πανδημία ,αλλά να βοηθήσει και στη συνέχεια για την σταδιακή επαναφορά στην ομαλότητα μετά τη λήξη της καραντίνας.

Μερικά ενδεικτικά μέτρα που προτείνουν είναι τα εξής:

1. Στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που ανεστάλη η δραστηριότητά τους ή μειώθηκε δραστικά ο τζίρος τους, με μη είσπραξη δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού ως τέλος του χρόνου και αντικατάσταση των δημοτικών αυτών εσόδων από ενίσχυση των ΚΑΠ.

2. Απαλλαγή τελών για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα κλπ για ένα εξάμηνο. 

3. Επαναφορά του προγράμματος των 100 δόσεων για χρεώσεις των πολιτών στο δήμο και δημοτικές επιχειρήσεις. 

4. Να θεσμοθετηθούν οι απαλλαγές των πολιτών από τροφεία Παιδικών Σταθμών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστοί, από εισφορές μελών ΚΑΠΗ, από δίδακτρα στη Φιλαρμονική κλπ

5. Αναστολή είσπραξης των δημοτικών τελών ύδρευσης αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑΚ για όλους τους καταναλωτές μέχρι τέλος του 2020 και μη βεβαίωση-είσπραξη των τελών ύδρευσης για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η δραστηριότητά τους ή μειώθηκε δραστικά ο τζίρος τους.

6. Επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για όλους.

7. Αναστολή πληρωμής ενοικίων δημοτικών καταστημάτων που ανεστάλη ολικώς ή μερικώς η λειτουργία τους από τα μέτρα για την μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 και πρόβλεψη ρύθμισης εξόφλησης μέχρι 24 μήνες από την λήξη της κρίσης.

8. Τα σχολικά γεύματα που τώρα δεν δίνονται στα σχολεία, να δίνονται σε συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας σίτισης.

9. Το κοινωνικό παντοπωλείο να εξακτινωθεί σε όλο το Δήμο και να γίνει άμεσα προμήθεια τροφίμων για όλο το έτος και διανομή σε εβδομαδιαία βάση.

10. Δαπάνες που προορίζονται για τα ΚΑΠΗ , όπως εκδρομές και συνεστιάσεις, μέχρι η κατάσταση να επανέλθει στην κανονικότητα, να κατευθυνθούν στην διανομή τροφίμων και συσσιτίων στους ανήμπορους πολίτες.

11. Μέσα Ατομικής Προστασίας άμεσα σε όλο το προσωπικό των Δήμων και εφαρμογή του Ιατρού Εργασίας σε πραγματική βάση. Ολόσωμη Φόρμα μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, μάσκα μιας χρήσης, υγρό σαπούνι και αντισηπτικό.

12.  Το έκτακτο δώρο Πάσχα να δοθεί και στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, που εντάσσονται στις κατηγορίες βαρέων εργασιών, κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

13. Στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και κοινωνικών δράσεων (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικές Δομές) με προσλήψεις προσωπικού και όχι συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες.

14. Να γίνει πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ με προγράμματα 8μηνης διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών των δομών αυτών, ιδίως με το πρόγραμμα 29-54..

15. Δημιουργία μόνιμου Δημοτικού Υπνωτηρίου για τη στέγαση των άστεγων του Δήμο

16. Επέκταση ένταξης νέων δράσεων του Βοήθεια στο Σπίτι με θεσμική κατοχύρωση για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των ανήμπορων πολιτών, που δημιουργήθηκαν από την αντιμετώπιση της πανδημίας και αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση για τη στελέχωση με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, οδηγούς

17. Ψηφιοποίηση πλέον όλων των διαδικασιών και υπηρεσιών στη σχέση πολίτη-δήμου για να ελαχιστοποιηθεί η υποχρέωση παρουσίας σε οποιοδήποτε δημοτικό χώρο. Άμεσα δωρεάν χρήση δημοτικού δικτύου WiFi σε όλο το Δήμο Κορινθίων/

18. Θεσμική Συνέργεια των υπηρεσιών των Δήμων με τις ΤΟΜΥ για την πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη των πολιτών και την ενημέρωση τους.

19. Χρηματοδότηση για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού με στόχο τη συνταγογράφηση χρόνιων νοσημάτων με σκοπό την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και άμεση στελέχωση των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών, ειδικά με επόπτες υγείας.

20. Κάλυψη του κόστους αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ προς τις ΔΕΥΑ. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους από την αύξηση του ρεύματος μπορεί να φθάσει μέχρι και 20% και να επιβαρύνει την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε  συνέντευξη του στο Morias News, o Νίκος Σταυρέλης , είχε τονίσει ότι δεν θα πρέπει οι ειδικές στολές  να αφορούν μόνο συγκεκριμένα απορριμματοφόρα αλλά θα πρέπει ο δήμος να τις  παρέχει σε όλους τους εργαζόμενους καθαριότητας, όπως επίσης και οι απολυμάνσεις να συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα κ όχι σύμφωνα με τη γραμμή που τηρεί μέχρι τώρα ο Δήμος.

Επίσης είχε παρατεταμένα αναφερθεί στην αναγκαιότητα διανομής φαγητού κατ’οίκον στους αδύναμους συμπολίτες μας.

Αναμένουμε να δούμε κατά πόσο θα ακολουθηθούν οι γραμμές στήριξης από τις δύο παρατάξεις και τις μετέπειτα πρωτοβουλίες της παρούσας δημοτικής αρχής σε αυτό το κρίσιμο για την πόλη μας, αλλά και για όλη την Ελλάδα διάστημα.

Για να δείτε την συνέντευξη του Νίκου Σταυρέλη, προ ολίγων ημερών αποκλειστικά στο Morias News, πατήστε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.