Πραγματοποιήθηκε χθες στο «Θωμάς Θωμαΐδης» ημερίδα με θέμα “Διεκδικούμε Μαζί”

6138

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Σωματείο ΑμεΑ Νομού Κορινθίας, στο πλαίσιο της 3ης Δεκεμβρίου, Εθνικής- Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε την κεντρική της εκδήλωση, στην αίθουσα «Θωμά Θωμαΐδη»  με θέμα «Διεκδικούμε Μαζί».

Η ημερίδα αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση, την παρουσίαση και συζήτηση θεμάτων αναπηρίας. Τις ομιλίες διεκπεραίωσαν ο κος Χαροκόπος Αντώνης Γ’ Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος με Θέμα « Διεκδικούμε Μαζί», ο κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος ,  Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής  Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα  «Δομές, στήριξη ΑμεΑ και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και η κα Τόνια Τζαναβάρα Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων «Προσβασιμότητα- Εκπαίδευση- Συνέργεια. Καλές πρακτικές για ΑμεΑ στο Δήμο Κορινθίων»

Στην ημερίδα αυτή, πραγματοποιήθηκε και βράβευση μαθητών δημοτικών σχολείων για τη συμμετοχή στη δράση «Καρότσι – Καπάκι» του Συλλόγου ΑμεΑ Κορινθίας.

Μετά το πέρας της ημερίδας , η Περιφερειακή ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Επιδαύρου κου Χρόνη Τάσο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την Εθνική- Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τον Δήμο Επιδαύρου, στο Πνευματικό Κέντρο του Λυγουριού.

Στην εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκαν απονομές βραβείων Παραολυμπιακών Αθλητών καθώς και παρουσίαση χορευτικών δρώμενων.

Ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ είχε την τιμή να βραβεύσει την τοπική σύμβουλο του Δήμου Επιδαύρου, κα Τσόλη Γεωργία, για τον αδιάκοπο αγώνα της για την καθημερινότητα και το σημαντικό της έργο σε θέματα αναπηρίας.

Ευχαριστούμε θερμά για την τιμή και την περηφάνια που δίνεται στη χώρα μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.