Πέτσας: Ποια τα ευχάριστα νέα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

521

Πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως το Rt της πανδημίας βρίσκεται στο 0,85 από το 1 που βρισκόταν πριν από λίγες μέρες (για το διάστημα 20-26 Αυγούστου), εν αντιθέσει με τις προηγούμενες εβδομάδες, που το Rt βρισκόταν πάνω από το 1.

Ουσιαστικά εξασθενεί η πανδημία όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, αφού κάθε νέο κρούσμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό πάνω από μια επαφή.

Τέλος, ο Πέτσας υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες εξακολουθεί να εμφανίζει καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, τα αυξημένα ημερίσια κρούσματα καθώς και το Rt, το οποίο βρίσκεται κοντά στο 1, συνεχίζουν να απαιτούν επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.