Πέτρος Τατούλης «Νέες δυναμικές προκλήσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου εξασφαλίζει η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων»

211

Δελτίο Τύπου

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υπογραφή των συμβάσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε περιοχές του Ιονίου παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 9 Απριλίου 2019.

Η πρώτη σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε, αφορά στην παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, που ανήκει στην ΑΟΖ των Περιφερειών Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής των συμβάσεων ο Περιφερειάρχης
Πελοποννήσου συζήτησε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη τις εξελίξεις σε ότι αφορά το οικόπεδο με ονομασία «Δυτικά της Κρήτης» το οποίο ανήκει κατά 95 % στην ΑΟΖ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατά 5 % στα Κύθηρα και την Περιφέρεια Αττικής.

«Οι αγώνες πολλών χρόνων δικαιώνουν τις προσπάθειές μας ώστε η Πελοπόννησος να αποτελέσει ένα μεγάλο κομμάτι στην εξέλιξη της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και σημείωσε «πολύ σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη για την εκμετάλλευση του οικοπέδου από δύο κοινοπραξίες μεγαθήρια, την Exxon Mobil – Total και τα Ελληνικά Πετρέλαια, με σημαντικές αντιπαροχές στην Πελοπόννησο, όπως επανειλημμένα έχω
τονίσει. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να αυτοχρηματοδοτήσουμε την
αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.