ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ: Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

823

Γράφει η Παυλίνα Μπεχράκη

ΦΤΑΙΕΙ το ζαβό το ριζικό μας?
Φταίει ο Θεός που μας μισεί?
Φταίει το κεφάλι το κακό μας?
Ποιός φταίει? Ποιός φταίει?
Κανένας ακόμα δεν τό ‘βρε
και δεν τό’ πε ακόμα……..

[ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ]

Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ της διχόνοιας φίλε αναγνώστη, όπως και αυτή της κακής λειτουργίας της Κρατικής Εξουσίας, αυτής της ποθητής κυρίας, που στη ποδιά της γονατίζουν,< Άρχοντες και άρχοντες, "δίχως περίσκεψη, δίχως αιδώ" είναι η κύριές αιτίες, που με τα λάθη, και τα πάθη ,έχει οδηγηθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα το καράβι "ΕΛΛΑΣ" δίχως αρματωσιά, στά βράχια. Ο Βάρναλης, ο μέγιστος σατιρικός Ποιητής, του προηγούμενου αιώνα, με τον διαχρονικό ,καυστικό του λόγο, με λίγες αράδες, καταγράφει, την Ελληνική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που την ακολουθεί σαν κατάρα, και της κόβει τον ανασασμό. Ό Ποιητής μας, με λίγες αράδες και με γλαφυρό τρόπο, μας παρουσιάζει τη τραγική ,απόλυτη αλήθεια ,που κρατάει δύο αιώνες, μετά, μέχρι τις μέρες μας, και θεατρινιζόμαστε καθημερινά, ,με τα καμώματά της, δωρεάν, αυτή είναι η αλήθεια, που είναι όμως ολέθρια τα αποτελέσματά της, τόσο για τον Λαό όσο και κυρίως, για την Πατρίδα, όπως η Ιστορία μας πληροφορεί!

-ΣΚΟΠΟΣ αυτοί του αφιερώματος, με σειρά άρθρων, που εμπεριέχονται στο εικονιζόμενο βιβλίο μου, είναι να προσπαθήσουμε να πάρουμε μιά βαθιά ανάσα, από την σκληρή τωρινή πραγματικότητα, συντροφευμένοι, από τις μορφές των Αγωνιστών της Λαμπρής εκείνης Ιστορικής στιγμής, που τους οφείλουμε την ελευθερία μας, να περηφανευτούμε, ως Έλληνες, αλλά και να διδαχθούμε, έτσι, που μαζί με την ανδρεία, που σίγουρα μας χαρακτηρίζει του Γένους μας, η μεγαλύτερη αρετή, κληρονομήσαμε, και το στίγμα της διχόνοιας, που και εκείνα τα χρόνια του Αγώνα έφεραν την Επανάσταση, στο χείλος της αβύσσου, και να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει όχι μόνο για εμάς τους Νεοέλληνες αλλά για όλη την Ανθρωπότητα του 21ου αιώνα “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ“.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ
Ό περιληπτικό τρόπος, αναφορά στο 1821 συν Τροφευμένος, με τη φωτογραφική απεικόνιση των μορφών των Αγωνιστών, όπως προείπαμε, σκοπό έχει ,να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, να αναλογιστούμε να περηφανευτούμε, αλλά και να αγρειπνούμε, έτσι που ο Τούρκος, ο κακός γείτονας, την έχει ξεχάσει, και μας απειλεί να μας ρίξει στη θάλασσα, όπως έκανε το 1922, αποτέλεσμα και τότε αυτή η τραγική πραγματικότητα, της διχόνοιας, των λαθών και των παθών, αλλά και των σχεδίων των Μεγάλων δυνάμεων, όπως ξέρουμε από τα διαβάσματά μας, που μας χρησιμοποιούν κατά καιρούς, μέχρι σήμερα, κατά το δοκούν, σύμφωνα πάντα με τα δικά τους συμφέροντα.

-Ή ΙΔΕΑ για τη καθιέρωση της 25ης Μαρτίου ως Εθνικής Εορτής, οφείλεται στον Ιωάννη Κωλέττη που το 1835, ως Πρόεδρος των Συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, είχε συντάξει, σχέδιο σχετικού διατάγματος που η δημοσίευσή του δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω απομάκρυνσής του από τη θέση αυτή,
Δύο χρόνια αργότερα, το 1837 με Βασιλικό Διάταγμα, κατά το οποίο, η ημέρα, της 25ης Μαρτίου, λαμπρά καθ’ εαυτήν, εις πάντα Έλληνα, δια την εν αυτή τελουμένη εορτήν, του Ευαγγελισμού της Παναγίας Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά, και χαρμόσυνος, δια την κατ’ αυτήν, έναρξην, του υπέρ Ανεξαρτησίας Αγώνος, του Ελληνικού Έθνους. [ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ]

Από το εικονιζόμενο βιβλίο μου “ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΕΝΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.