ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ: ΑΣ ΜΕΘΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ 21

920

Γράφει η Παυλίνα Μπεχράκη

“Κινώντας, από τον μαύρο ουρανό της σκλάβας
Ελληνικής γής, ο άνεμος, πάνω στους βράχους
βρόντησε την οργή του, κι ως από θαύμα,
της λευτεριάς, ο όρκος αντιφώνησε, “Ώς πότε
παλλικάρια” Τότες έν’ άστρο λαμπερό, του Γένους
η ψυχή θαρρώ, φώτισε κι’ άλλη ιερή γραφή,
στη θύρα τ’ ουρανού της, Ελευθερία ή θάνατος

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του Γένους του Ελληνικού, το 1821, ήταν ένα βαρυσήμαντο γεγονός για όλη την ανθρωπότητα, γιατί ένιωθαν όλοι οι εκτός των τειχών, ότι ή Επανάσταση του ξεχασμένου αυτού Έθνους, των Ελλήνων, τους αφορούσε άμεσα. Ό εορτασμός για τα 200 χρόνια, μέσα στο 2021, αν και συνέπεσε, με τη παγκόσμια αναστάτωση, από την πανδημία, όλου του κόσμου η προσοχή, ήταν στραμμένη στην Ελλάδα, όπως την είχε και τότες το 1821,για ακριβώς τον ίδιο λόγο! Ή παρουσία, του διαδόχου τότε και Βασιλιά σήμερα Καρόλου της Αγγλίας, και του Ρώσου Πρωθυπουργού, οι χαιρετισμοί, των Ηγετών, Γαλλίας, και Αμερικής, όπως και αλλά και η σύνθεση της παρέλασης, της πρώτης μέρας της γιορτής την 25η Μαρτίου, για να ζωντανέψουν οι μνήμες, όχι μόνο ημών των Ελλήνων, αλλά και των Συμμάχων, [Ναυμαχία του Ναυαρίνου] επιβεβαιώνει την άποψή μας, φίλε αναγνώστη.

-ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ φρόνημα, ημών των τωρινών ανυψώθηκε! Νιώσαμε περήφανοι, και αισιόδοξοι, ότι κρατάμε αναφτή τη δάδα, της Ελευθερίας, και του σεβασμού, για όλους τους Λαούς του πλανήτη μας. Ότι η Ελλάδα, φως του φωτός του Παρελθόντος, είναι, και θα είναι για πάντα έτοιμη, για να υπερασπίζεται, τις διαχρονικές υπέρτατες αξίες, ως γενέθλια γή τους.

-ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ των σημερινών ημερών, μέ ένα πόλεμο αδελφοκτόνο, στη πραγματικότητα, δίπλα μας, αλλά και οι παράλογες απαιτήσεις, διαθέσεις της Τουρκίας, και ή όποια τροπή, που θα πάρουν τα πράγματα, για την εκμετάλλευση της Ανατολικής Μεσογείου, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, άλλά όλες τις χώρες, και τα συμφέροντά τους. Τα τερτίπια του κακού γείτονά μας, σχετίζονται, με την ηθική, με την λογική, με το δίκαιο, και είναι από τον ήλιοφαεινότερο.

-ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, υπάρχουν και μελανά σημάδια, στην Επτάχρονη, Επαναστατική περίοδο 1821-1827 όπως αυτά της διχόνοιας, και όχι μόνο, όπως ξέρουμε από τα διαβάσματά μας, και είναι παραδείγματα προς αποφυγή, κατά δύναμιν, έτσι που είναι χαρακτηριστικά της Φυλής μας, και κρατούν μέχρι σήμερα. Μή διστάζουμε να τα κοιτάμε στα μάτια, και να τα αποδοκιμάζουμε, μήπως κάποια καλή στιγμή ,βαρεθούν και φύγουν, γιατί δεν μας πρέπουν, όπως μας λέει ο Εθνικός μας Ποιητής. “Αν μισούνται αναμεσά τους, δεν τους πρέπει λευτεριά”.

-ΒΙΩΝΟΥΜΕ ως Έλληνες και πρέπει να το πούμε, δίχως φόβο και πάθος, μιά περίεργη αναστάτωση, σε προσωπικό, κοινωνικό, και πολιτικό επίπεδο, λόγω της οικονομικής κρίσης, που μπορεί να σταματήσαν τα μνημόνια, και η κηδεμονία. Προσπαθούμε, όμως, να νιώθουμε καλά, και παρά την απειλή του φόβου, που είναι παρούσα, σε καθημερινή βάση, έτσι που οι εκφοβισμοί, από τον κακό γείτονα εξ Ανατολών, δεν έχουν σταματημό. Αλλά ο Λαός μας στέκει όρθιος και περήφανος. Κάποια, κακά και πρωτόγνωρα, νοσηρά, που ίσως να υπήρχαν πάντα στο παρελθόν, και πάντα σε πολύ μικρό βαθμό, κρυμμένα, και σε παγκόσμια κλίμακα, μας προκαλούν, όμως ανησυχία, μήπως, έχει αλλάξει η κοινωνία μας, και έχουν πληθύνει τα νοσηρά φαινόμενα.

-ΖΟΥΜΕ εμείς οι τωρινοί, σε ένα και μοναδικό τοπίο, αυτό της Παγκοσμιοποίησης, και δεν μπορούν πιά να κρυφτούν, έχουν αφεθεί ελεύθερα, τα πάθη, και οι νοσηρές, καταστάσεις, που, είναι παγκόσμια φαινόμενα τη αχαλίνωτης ελευθερίας-ελευθεριότητας, της παρακμιακής εποχής μας. Όμως η Ελληνική κοινωνία αντιστέκεται! Και είναι αυτή η διαπίστωση, η απόλυτη πραγματικότητα και οι απειροελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα! Ή εξέλιξη, της Ελληνικής κοινωνίας, όλα αυτά τα χρόνια, από τη γέννηση του νέου Κράτους, το 1821 μέχρι σήμερα, στηριγμένη στις ίδιες αξίες. Δηλαδή και εμείς, οι νεοέλληνες, μεγαλώσαμε με τα νάματα τα πατροπαράδοτα. Είμαστε όμοιοι με αυτούς τους ωραίους κοντινούς Προγόνους, τηρουμένων, βέβαια των αναλογιών..

-ΌΠΩΣ τότε, που γεννήθηκε από τη τέφρα της Ιστορίας η Πατρίδα μας, από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά, και το αίμα της ποτίστηκε, από το αίμα των αγωνιστών, αλλά και αίμα του Δυνάστη εχθρού, έτσι και όταν χρειάστηκε η φίλτατη Πατρίδα τα παιδιά της τρέξανε πρόθυμα, να θυσιαστούν για την Ελευθερία, της, που σημαίνει, ότι αγρυπνούν, βρίσκονται και σε εγρήγορση, και σήμερα, και όσο θα υπάρχει Ελληνισμός! Ως την αιωνιότητα! Πάντα, με υψηλό το Εθνικό φρόνημα, παράδειγμα πρός μίμηση, για, όλους τους Λαούς προκειμένου, η Ανθρωπότητα, να βγεί από τη δύσκολη θέση, που έχει βρεθεί, λόγω της πτώσης των παγκόσμιων αξιών. Τελειώνοντας θα πούμε πως δικαιούμαστε ως Έλληνες να πιστεύουμε, πως Η Ελλάδα, η γενέθλια γη, των υπέρτατων αξιών, η Ελληνική ψυχή και σκέψη, είναι ικανή τον κόσμο όλο να σώσει, αν και αυτός το θελήσει, μεθώντας τον, με το αθάνατο κρασί του 21!

[Παυλίνα Μπεχράκη]
Εικαστικός, Συγγραφέας, Ποιήτρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.