Παρέμβαση Χρίστου Δήμα σήμερα στην ΕΡΤ – Πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση του Covid-19

5585

O Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, στον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά σχετικά με τις δράσεις της χώρας μας για την αντιμετώπιση του Covid-19 καθώς και για την Πολιτεία Καινοτομίας που ως φυσικός χώρος συνεύρεσης Καινοτομίας, αναμένεται να παράξει περίπου 2500 νέες θέσεις εργασίας.

O Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκινάει στην Ελλάδα μία ερευνητική προσπάθεια στο ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο της χώρας για την αντιμετώπιση του Covid_19. Όσον αφορά την Πολιτεία Καινοτομίας τόνισε ότι η χώρα μας θα αποκτήσει ένα πολύ σύγχρονο Κέντρο Καινοτομίας ανέξοδα το οποίο θα ξαναβάλει την Ελλάδα στο χάρτη της Καινοτομίας και της Ανταγωνιστικότητας διεθνώς.

Η ανάρτηση του Υφυπουργού στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

Η Επιστημονική-ερευνητική κοινότητα διεθνώς θα δώσει την λύση όσον αφορά την εύρεση εμβολίου για τον covid19. Υπάρχουν ερευνητικές ομάδες από πολλές χώρες που ήδη κάνουν κάποιες δοκιμές, όμως είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα.

Στην Ελλάδα, ξεκινάμε μια σημαντική Ερευνητική πρωτοβουλία -εμβληματική δράση- που εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο της χώρας για την αντιμετώπιση του #Covid_19.

Η Πολιτεία Καινοτομίας είναι ένας φυσικός χώρος συνεύρεσης Καινοτομίας όπου αναμένεται να παράξει περίπου 2500 νέες θέσεις εργασίας. Το Ελληνικό κράτος θα αποκτήσει ένα πολύ σύγχρονο Κέντρο Καινοτομίας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει ούτε 1 ευρώ και αναμένεται να ξαναβάλει την Ελλάδα στο χάρτη της Καινοτομίας και της Ανταγωνιστικότητας διεθνώς.

Το μόνο καλό που θα κρατήσουμε από αυτή την κρίση είναι η ταχύτατη προσαρμογή που επετεύχθη στην χρήση των νέων Τεχνολογιών στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.