Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020: Και σήμερα μπαίνει η άνοιξη!

417

Την πρώτη ημέρα της άνοιξης υποδέχεται επισήμως, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, το βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο βρίσκεται και η χώρα μας!

Κατά την ισημερία, ο Ήλιος λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της μέρας και της νύχτας είναι περίπου ίδια. Μετά από τις 20 Μαρτίου, στο βόρειο ημισφαίριο η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς έως το θερινό ηλιοστάσιο.

Βάσει μελετών, η Άνοιξη συρρικνώνεται περίπου ένα λεπτό της ώρας κάθε χρόνο και το καλοκαίρι μεγαλώνει με ετήσιο ρυθμό ενός λεπτού(αυτό που χάνει η άνοιξη).

Από σήμερα λοιπόν, η μέρα θα μεγαλώνει  συνεχώς σε βάρος της νύχτας και μαζί με αυτήν και η αισιοδοξία μας, η ενεργητικότητα, η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός μας. Έτσι λοιπόν κι εμείς χαμογελάμε και αφήνουμε αυτό το γνωστό αίσθημα χαράς να μας κατακλύσει και φέτος όπως και κάθε χρόνο. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά..Γιατί όπως υπέδειξε μέσα από το ποίημά του και ο Pablo Neruda“Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να’ ρθει”

Σας παραθέτω και έναν υπέροχο πίνακα του V. Van Gogh σχετικά με την Άνοιξη.

V. Van Gogh,  Kήπος με λουλούδια και μονοπάτι. 1888

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.