Παραγωγοί Κορινθίας: Δεν έχουμε εργατικά χέρια – Ανοιχτή πληγή ο κορωνοϊός για τις παραγωγές

1053

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άσσου-Κορίνθιας, Χρήστος Μερκούρης, μιλάει στο Μorias Νews για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εξαιτίας του κορωνοϊού και κατά πόσο η φετινή παραγωγή θα επηρεαστεί από όλη αυτή την κατάσταση.

Ο κ. Μερκούρης τονίζει: “Η πανδημία έχει επηρεάσει την παραγωγή και τους αγρότες της Κορινθίας, της Αργολίδας και Αχαΐας γιατί ένα μέρος της παραγωγής έχει ήδη αποκλειστεί από την λαϊκή αγορά λόγω των αυστηρών μέτρων, οπότε δεν μπορεί να γίνει διάθεση προϊόντων”.

“Ο αποκλεισμός των παραγωγών από τις λαϊκές αγορές είναι μεγάλη πληγή. Έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα σε οικογένειες που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.”

Ένα άλλο σημαντικό που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί φέτος είναι η απουσία αγροτικών χεριών. :”Δεν μπορούμε να βρούμε εργατικά χέρια πλέον. Εκεί είναι το πρόβλημα. Αρκετοί αλλοδαποί έχουν φύγει λόγω της κατάστασης και δεν θα έχουμε ανθρώπινο δυναμικό για να βγάλουμε την καλλιέργεια εις πέρας“.

Έχουν αλλάξει πλέον όλα τα δεδομένα, επισημαίνει ο κύριος Μερκούρης και ο κυρίαρχος φόβος είναι για το ‘τι μέλλει γενέσθαι’. Οι τιμές θα έχουν αλλάξει και η ύφεση στην Ελλάδα θα επηρεάσει πολύ άσχημα την αγροτική οικονομία.

Σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Μερκούρης σχολίασε ότι είναι ένα πολύ καλό βήμα για να μπορέσουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις ή ενώσεις να πάρουν μία ανάσα.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άσσου Κορινθίας στέλνει το δικό του μήνυμα στους Έλληνες καταναλωτές εκ μέρους όλων των Ελλήνων παραγωγών για τα εγχώρια προϊόντα μας: “Έχουμε καλά προϊόντα, έχουμε πιστοποιήσεις και εμείς οι Έλληνες παραγωγοί, με συνέπεια και αγάπη στον κόσμο, παράγουμε πολύ ωραία προϊόντα, ποιοτικά και ελεγχόμενα. Με ασφάλεια για τον καταναλωτή“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.