Παναγιώτης Νίκας: Να αφήσουμε το δημιουργικό αποτύπωμά μας σε κάθε Νομό και περιοχή

23766

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Ε. Νίκα και του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Ο Παναγιώτης Νίκας στον λόγο που απηύθυνε, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και την στήριξή τους και τόνισε “πως θα ανταποδώσουμε αυτήν την αγάπη και τη στήριξη με το λόγο και το έργο μας, με την ανταπόκριση στις ελπίδες και τις προσδοκίες σας [..]”.

Εν συνεχεία μίλησε για την σημασία που θα έχει η συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με την Κυβέρνηση, τους βουλευτές της Περιφέρειας, τους Δήμους κλπ. : “Συνεργασία στη βάση της ισοτιμίας, χωρίς καμία υστεροβουλία και με επίγνωση πως η Περιφέρεια είναι ένας αυτοδιοικητικός θεσμός”

Σε άλλο σημείο του λόγου του, επισήμανε την σημασία που θα έχει για την περιφέρεια, η εκπόνηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: “Κρίσιμο ζήτημα για το έργο και την πορεία μας θα είναι η διαχείριση των πολύτιμων πόρων από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η κατεύθυνσή μας είναι προς την παραγωγή μεγάλων έργων και την υποστήριξη δράσεων, που θα αυξήσουν το εισόδημα, θα αναδείξουν τα σπουδαία και μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Κάποια από τα μεγάλα έργα εκ των οποίων ο Παναγιώτης Νίκας στοχεύει στην πραγμάτωση αυτών, είναι η αναβάθμιση του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου, η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, η ορθολογική διαχείριση του υδατικού δυναμικού, το φυσικό αέριο, η επαναλειτουργία του τρένου τουλάχιστον μέχρι το Ναύπλιο, σημαντικά έργα και δράσεις για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό κ.ά.

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι είναι “το τελευταίο καλοκαίρι, όπου η Περιφέρειά μας ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος“, δηλώνοντας έτσι την πρόθεση του να αλλάξει αυτήν την κατάσταση.

“Να αφήσουμε το δημιουργικό αποτύπωμά μας σε κάθε Νομό και περιοχή”

Τέλος, θα υπάρχει ενδιαφέρον για την επίλυση προβλημάτων σε θέματα εκπαίδευσης και κοινωνικής παθογένειας.

Επιθυμία του νέου περιφερειάρχη είναι με το έργο της νέας διοίκησης, “Να αφήσουμε το δημιουργικό αποτύπωμά μας σε κάθε Νομό και περιοχή.”

“Αναγνωρίζουμε όσα έγιναν και δεν έχουμε καμία διάθεση να μηδενίσουμε το έργο κανενός. Επιδιώκουμε τη συνεργασία παντού και με όλους και κυρίως με τις άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας. “

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε για το μέλλον το εξής: “Ας έχουμε την τύχη στο τέλος της θητείας μας να αφήνουμε εμφανές έργο και να έχουμε αντικειμενικά προσφέρει ωφέλιμες υπηρεσίες στο Έθνος, την Πατρίδα, την Περιφέρειά μας, τη νεολαία μας, τους ανθρώπους της ανάγκης.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.