Παλαίχθων Κορίνθου: Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

4616

Ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Παλαίχθων Κορίνθου διοργανώνει εκδρομή στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αναχώρηση 07:30 πμ από την Κόρινθο.

Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ.

Η είσοδος στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο την συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Κρατήσεις θέσεων : 6977709083

«Ο κάλλιστος της Ελλάδος τόπος»- Λυσίας

Θα επισκεφτούμε έναν από τους σημαντικότερους χώρους του τόπου μας, την Αρχαία Ολυμπία, το πιο φημισμένο στο πανελλήνιο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο, που το όνομά του έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Ακολουθώντας τα βήματα των χιλιάδων επισκεπτών, αθλητών και θεατών, οι οποίοι ανά τους αιώνες συνέρρεαν εκεί , είτε για να αγωνιστούν είτε για να θαυμάσουν τους αθλητές που συναγωνίζονταν για να κερδίσουν τον κότινο, σύμβολο της νίκης και της μέγιστης τιμής, θα βαδίσουμε στην ιερά Άλτι, το ιερό άλσος , με το σημαντικότερο οικοδόμημά του, το ναό του Διός, προστάτη του ιερού. Ο ναός αυτός, ο μεγαλύτερος της Πελοποννήσου και «κανών» της δωρικής ναοδομίας, στέγαζε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του θεού, έργο του Φειδία και ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Εκεί βρίσκεται και ο ναός της Ήρας, ένα από τα αρχαιότερα δείγματα μνημειακής ναοδομίας της Ελλάδος. Θα δούμε τις θρησκευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, τα αφιερώματα των ελληνικών πόλεων και μέσω της Κρυπτής, της καμαροσκεπούς εισόδου, θα βρεθούμε στο Στάδιο χωρητικότητας 45.000 θεατών, όπου θα ακούσουμε ακόμη να αντηχούν οι ιαχές επευφημίας των νικητών «τήνελλα καλλίνικε» . Όποιος επιθυμεί, ακολουθώντας τα βήματα του Κορίνθιου ολυμπιονίκη Ξενοφώντα, θα μπορέσει να νιώσει για λίγο «νικητής». Το Μουσείο περιλαμβάνει εξαιρετικά εκθέματα, όπως ο Ερμής του Πραξιτέλη, η Νίκη του Παιωνίου, γλυπτά από το διάκοσμο του ναού του Διός και αντικείμενα από το εργαστήριο του Φειδία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και της διαδρομής θα υπάρχει ξενάγηση και συζήτηση σχετικά με τις περιοχές από όπου διερχόμαστε.

Δήμητρα Αποστόλου- Υπεύθυνη Εκδηλώσεων του Παλαίχθονος Κορίνθου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.