Παλαίχθων Κορίνθου: Εκδήλωση με ομιλητή τον αστροφυσικό Δρ. Στράτο Θεοδοσίου

3289

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στον Πολυχώρο “Μαρία Δημητριάδη”,στην Κόρινθο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Παλαίχθων” Κορίνθου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: “Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας” και ομιλητή τον Αστροφυσικό Δρ. Στράτο Θεοδοσίου

 Η κ.Δήμητρα Αποστόλου, υπεύθυνη εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου  “Παλαίχθων” Κορίνθου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον ομιλητή και το κοινό. 

Η κ. Άννα Δοντά, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίχθων Αθηνών, παρουσίασε τον ομιλητή και διάβασε αποσπάσματα από ποιητικές του συλλογές.

 Ο Δρ. Στράτος Θεοδοσίου μίλησε για το πολύ σημαντικό θέμα του καθορισμού του έτους τόσο για την οργάνωση των κοινωνιών όσο και για το τελετουργικό της θρησκείας, παρουσίασε αναλυτικά όλες τις προσπάθειες καθορισμού του έτους, τα προβλήματα που παρουσίαζαν, τις ανάγκες που εξυπηρετούσαν, τα πρώτα ημερολόγια που έφτιαξαν οι ιερείς – αστρονόμοι, βασισμένοι στις φάσεις της Σελήνης, το πέρασμα στην χρήση των ηλιακών ημερολογίων και το σημερινό ημερολόγιο.

 Όλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία, διατύπωσαν ερωτήματα και ευχαρίστησαν τον ομιλητή για το ταξίδι στο παρελθόν μέσω της ανάλυσης του ημερολογιακού ζητήματος από την άποψη της Αστρονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.