Open Mall: Η “πρεμούρα”, οι υπογραφές και τα “διαδικτυακά” καρφιά!

414

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την συλλογή των υπογραφών του 80% των εμπόρων που χρειάζονται για να ενταχθεί η Κόρινθος στο πρόγραμμα του Open Mall, προκαλούν εντύπωση οι αναφορές, οι αντιδράσεις, οι επισημάνσεις εμπόρων της πόλης που καλούνται να βάλουν την υπογραφή τους σε αυτό το project, έμποροι που ΔΕΝ είχαν κληθεί στην παρουσίαση της περασμένης Παρασκευής (Θυμηθείτε το δημοσίευμα του Moria εδώ), παρουσίαση η οποία είχε γίνει έμπροσθεν ελαχίστων και με την εκπεφρασμένη λύπη των διοργανωτών περί της μικρής προσέλευσης!

Την διαδικτυακή συζήτηση λοιπόν ανοίγει ο κ.Δημήτρης Πρωτοπαππάς, ο πολιτικός μηχανικός που πολλάκις έχει παρέμβει στο ζήτημα της δημοτικής αγοράς Κορίνθου. Γράφει λοιπόν:

«Σκεφτόμουνα όλο το βράδυ και δεν μπορούσα να κοιμηθώ,τι λείπει ρε παιδί μου από την πόλη της Κορίνθου για να αναπτυχθεί ? Μα είναι απλό ένα OPENMALL !!!!!! Τα λεγόμενα ανοιχτά κέντρα εμπορίου! Χθες κάποιοι έμποροι και επιχειρηματίες, σκεπτόμενοι και έξυπνοι, με ρώτησαν γιατί τόση πρεμούρα να υπογράψουμε εδώ και τώρα την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής μας στο πρόγραμμα μήπως και χάσουμε το ΕΣΠΑ ? Ποιες οι δεσμεύσεις έναντι του προγράμματος του Δήμου,Εμπορικού συλλόγου κ.λ.π ?

Τους απάντησα πως είναι δυνατόν να υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση χωρίς να γνωρίζεις το νομικό πλαίσιο και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό?

Η απόφαση είναι πολιτική και δεν υπάρχει ενημέρωση ή διαβούλευση για το τι πρόκειται να γίνει στο εμπορικό κέντρο της Κορίνθου!
<<Δυστυχώς για άλλη μια φορά φοβάμαι για αυτά που πάνε να γίνουν για εμένα χωρίς εμένα>> !

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ …»

 

Την ανάρτηση σχολιάζουν έμποροι της πόλης οι οποίοι κλήθηκαν να υπογράψουν την εν λόγω δήλωση! Στα σχόλια όπως θα δείτε μιλούν για μη πρόσκληση τους στην παρουσίαση, για μη ενημέρωση κατά την απόδοση της υπεύθυνης δήλωσης και ενώ, να θυμηθούμε, τον προβληματισμό του Δημάρχου στην παρουσίαση «ανησυχώ κατά πόσον θα μπορέσουμε όλoι εμείς που θα πάμε πόρτα – πόρτα να μαζέψουμε τις υπογραφές, να παρουσιάσουμε με τον ίδιο καταπληκτικό τρόπο τα όσα σήμερα μας παρουσιάστηκαν ώστε να πείσουμε τους εμπόρους!» Οι αναφορές των εμπόρων βέβαια είναι περί…μηδενικής ενημέρωσης και παρουσίασης, πράγμα το οποίο μπορούσε να είχε συμβεί με μια απλή πρόσκληση στην αρχική παρουσίαση από τον εμπορικό σύλλογο στους άμεσα ενδιαφερόμενους (τους εμπόρους των δρόμων που θα δημιουργηθεί το Open mall).

Τα σχόλια:

Μαρίνα Ταουξίδη Καλημέρα Δημήτρη να σου απαντήσω λοιπόν στους προβληματισμούς σου μιας και είμαι μια από αυτούς που τους προσγειώθηκε η υπεύθυνη δήλωση προς υπογραφή! πρώτον έγινε μια σύσκεψη για την οποία δεν ενημερωθήκαμε όπως έπρεπε από τον εμπορικό σύλλογο ,αλλά με ειδοποίηση από τα Blogs, εάν δηλαδή κάποιος δεν μπήκε στο fb εκείνες τις ημέρες δεν το ήξερε ,κατόπιν χωρίς καμμιά περαιτέρω ενημέρωση μας ζητήθηκε να υπογράψουμε την υπεύθυνη δήλωση η οποία γράφει ότι έχουμε λάβει σαφή γνώση των όρων και προϋποθέσεων, πράγμα που δεν συμβαίνει φυσικά, ότι έχουμε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη μας και έχει σαφή γνώση για το μνημόνιο συνεργασίας (παράρτημα τεχνική έκθεση επι της προσόψεως του ακίνητου, πράγμα που ούτε αυτό φυσικά γνωρίζουμε. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μας ζητήθηκε να υπογράψουμε μια υπεύθυνη δήλωση χωρίς να γνωρίζουμε ,τα σχέδια, τις υποχρεώσεις μας τις ευθύνες μας ,τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κατάστημα μας, ποιοι δρόμοι συμπεριλαμβάνονται, πχ εγώ εκ των υστέρων πληροφορήθηκα, ότι το τμήμα της Κύπρου από το κατάστημα μου και κάτω δεν συμπεριλαμβάνεται, αλλά μου ζητήθηκε υπογραφή, έχω ζητήσει γραπτή ενημέρωση από τον εμπορικό σύλλογο, αλλά απάντηση δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα.

Δημήτρης Πρωτοπαπάς Καλημέρα Μαρίνα και σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου γιατί επιβεβαιώνεις τον επίλογο του κειμένου μου. Οι προβληματισμοί σου είναι σαφείς και απαντούν σε αυτά που γίνονται κάτω από το τραπέζι ,με προχειρότητα και χωρίς να υπολογίζουν τελικά τον μόχθο και την αγωνία των εμπόρων της Κορίνθου! Γνωρίζεις καλά ότι θα επανέλθω για τα θέματα της πόλης μας με τεκμηριωμένες θέσεις γιατί το ζήτημα αφορά όλη την πόλη και όχι μόνο το εμπορικό κέντρο.

Panos Perivolaris Οι αποφάσεις για τα σημαντικά θέματα της πόλης πρέπει να σταματήσουν να παίρνονται στο πόδι αν θέλουμε μια σύγχρονη πόλη και όχι ένα μπάχαλο

Δημήτρης Πρωτοπαπάς Πέστα ρε Πάνο !!

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος, δεδομένου ότι είχε γίνει λόγος για διάστημα 8 ημερών για την συλλογή των υπογραφών και την κατάρτιση φακέλου, θα προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση; Οι 8 ημέρες εκπνέουν αύριο…

 

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.