Ομάδες Ενεργοποίησης Συλλογικότητας στο Βέλο – Πρόσκληση στο 1ο Συμπόσιο

333

Πρόσκληση

Οι Ομάδες Ενεργοποίησης Συλλογικότητας στο Βέλο, προχωρούν στον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, επιστημονικού, και κοινωνικού χαρακτήρα. Σκοπός είναι να συμμετέχουν ενεργά όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.


Συμπόσιο 1ο, Βέλο 31 Μαρτίου 2019 Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Βέλου ώρα 11:00 π.μ. 
Θέμα: Ο Εθελοντισμός στυλοβάτης της ανθρωπότητας
Στο πρώτο συμπόσιο επιχειρούμε να προσεγγίσουμε και να αναδείξουμε την σημασία του εθελοντισμού, σε συνάρτηση με την ανθρωπότητα. Πως ο εθελοντισμός αλλάζει μια κοινωνία, και πως αλλάζει και τον ίδιο τον άνθρωπο.


Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζουμε τον εθελοντή, στα πρώτα βήματά του. Δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί καλούνται να μας εξηγήσουν πως μεταδίδεται η έννοια του εθελοντισμού στους μαθητές.


Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζουμε δομές εθελοντικές.
Επίσημοι και ανεπίσημοι εθελοντικοί οργανισμοί, παρουσιάζουν την ιδεολογία τους, την άποψή τους για το πως μπορούν να ωφελήσουν την ανθρωπότητα, και ποια τα κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος στις ομάδες τους.


Στο τρίτο μέρος, θα μιλήσουν εκπρόσωποι από δομές που δεν είναι εθελοντικές όπως αθλητικά σωματεία, που στην προσπάθειά τους να προάγουν τον πολιτισμό, αρκετές φορές αξιοποιούν και προωθούν τον εθελοντισμό.


Τέλος, σύνοψη αναφορά στην προσφορά του εθελοντισμού στον άνθρωπο από τις Ομάδες Ενεργοποίησης της Συλλογικότητας στο Βέλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.