Ο ρόλος της μέλισσας στη ζωή του ανθρώπου και στην ύπαρξη του περιβάλλοντος (Video)

512

Η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας. Λίγοι το γνωρίζουν, πολλοί αδιαφορούν.

Η σημασία και η συμβολή αυτού του εντόμου όμως είναι αρκετά μεγάλη και σημαντική για τη συνέχεια της ζωής, του περιβάλλοντος, της τροφής του ανθρώπου αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ο ρόλος της μέλισσας κατά πολλούς είναι η παραγωγή μελιού ως επί το πλείστον, όμως δημιουργεί συνάμα και τη γύρη η οποία κατατάσσεται στην κατηγορία των πλούσιων διατροφικών συμπληρωμάτων.
Η πρόπολη επίσης σκοτώνει τα βακτήρια και τους μύκητες ενώ παράλληλα προστατεύει από καρκινοπάθειες αλλά και από τα γηρατειά.
Ένας ακόμα θησαυρός που συνεπάγεται με τη μέλισσα είναι ο βασιλικός πολτός που βοηθά στη σωστή λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού.
Ακόμα και το δηλητήριο της μέλισσας χρησιμεύει σαν φάρμακο για το δέρμα και είναι συστατικό πολλών κρεμών κατά των ρυτίδων.

Η μέλισσα απειλείται προς εξαφάνιση με τις ρίψεις των φυτοφαρμάκων και με τα ραντίσματα, αφού αυτά επιφέρουν τον θάνατό της και δεν αφήνουν να παράξει το έργο της.

Με βάση τα παραπάνω ο ρόλος της μέλισσας είναι καθοριστικός για την επιβίωση και την ευημερία της ανθρωπότητας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.