Ο Γ. Μπουντρούκας συζήτησε με Λάκωνες πολίτες για τα προβλήματα της περιοχής τους

1154

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 9 Μαΐου  2019, με τους συνεργάτες μου, καθώς και με υποψηφίους του συνδυασμού μας στη Λακωνία, όπου είχαμε τις ακόλουθες δραστηριότητες :
 

  • Επισκεφθήκαμε τη Γλυκόβρυση Λακωνίας, μια περιοχή με σημαντική αγροτική παραγωγή εσπεριδοειδών και προϊόντων παραγομένων καθόλη τη διάρκεια του έτους, σε θερμοκήπια. Συζητήσαμε με κατοίκους – παραγωγούς, οι οποίοι μας ανέφεραν, ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, την έλλειψη νερού προς άρδευση των εκτεταμένων καλλιεργουμένων εκτάσεων. Επί του θέματος αυτού, μας τόνισαν, ότι λόγω ελλείψεως έργων εγγείων βελτιώσεων, όπως μικρά και αλλεπάλληλα φράγματα, τόσο στον ποταμό Ευρώτα, όσο και στον ποταμό Βασιλοπόταμο της Σκάλας, τον νερό διοχετεύεται στη θάλασσα και παράλληλα οι κάτοικοι επιχειρούν μια εξαιρετικά κοστοβόρο  υπεράντληση αρδευτικών υδάτων, με συνέπεια την υφαλμύρωση, στις παρακείμενες παραθαλάσσιες περιοχές της Λακωνίας.   
  • Καθοδόν από Σάλα προς Βλαχιώτη και αντίστροφα, γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης στη ροή κυκλοφορίας, ανθρώπων και οχημάτων από την παμπάλαια μεταλλική γέφυρα επί του ποταμού Ευρώτα. Ουρές αυτοκινήτων, ανέμεναν στις δύο εισόδους τις γέφυρας, μέχρι που να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες κυκλοφορίας για να εισέλθουν σ’ αυτή και να τη διαβούν με οριακές αποστάσεις του ενός αυτοκινήτου από το άλλο, ενώ κατά τη διάβασή της από φορτηγά οχήματα, είναι δυνατή η διέλευσή της από ένα και μοναδικό όχημα κάθε φορά. Επίσης, η κυκλοφορία, που είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην περιοχή αυτή, όπως διαπιστώσαμε επιτόπου, καθίσταται ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τους πεζούς που επιχειρούν να  διαβούν τη γέφυρα, αφού τα αυτοκίνητα περνούν κυριολεκτικά ξυστά από αυτούς. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα με χάραξη νέου δρόμου και κατασκευή νέας γέφυρας, με σύγχρονες προδιαγραφές οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας.
  • Επισκεφθήκαμε τον Βλαχιώτη, όπου περιηγηθήκαμε στην αγορά του και ενημερωθήκαμε από τους εμπόρους για ζητήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, αλλά και τις ανάγκες της τοπικής αγοράς σε προϊόντα, θέσεις εργασίας καθώς και την έλλειψη υποστηρικτικών δομών για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου και την ενίσχυση του εισοδήματος των κατοίκων.
  • Επισκεφθήκαμε τη Σκάλα, όπου πραγματοποιήσαμε στο Καφέ Κυριακάκου, ομιλία σε Φίλους της « Πελοποννησιακής Συμμαχίας », ύστερα από την οποία ακολούθησε ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ του ομιλητή και των παρισταμένων, με θέμα τις υπάρχουσες δομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις δυσλειτουργίες που εντοπίζονται κατά την άσκηση του έργου τους, με αποτέλεσμα να μην καταλήγουν στον πολίτη, οι διαθέσιμοι πόροι και οι υπηρεσίες που υποχρεούται να προσφέρει προς αυτούς η συγκεκριμένη Περιφερειακή Αρχή.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Ιωάννης Μπουντρούκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.