Παρουσίαση βιβλίου «Κρυονέρι (Μάτσανι) Κορινθίας, Ιστορία και Καθημερινή Ζωή, Συμβολή στη μελέτη των ορεινών οικισμών της Ελλάδας» του Γιώργου Νικολάου

1348

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Γιώργου Νικολάου «Κρυονέρι (Μάτσανι) Κορινθίας, Ιστορία και Καθημερινή Ζωή, Συμβολή στη μελέτη των ορεινών οικισμών της Ελλάδας» από τις εκδόσεις Παρασκήνιο, στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6 μ.μ. στον «Κήπο του Μουσείου», που βρίσκεται στον χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι ομιλητές που παρουσίασαν το νέο βιβλίο του κ. Γιώργου Νικολάου ήταν: Ο κ. Χρήστου Αθανασίου, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Ελληνικού Κράτους (1830- έως σήμερα) στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αργότερα μίλησε ο κ. Αναστασόπουλος Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε ο κ. Κούζας Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, για το βιβλίο μίλησε ο κ. Δημητρουλόπουλος Χρίστος, δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπαιδευτικός.

Μετά τους ομιλητές, μίλησε και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Νικολάου Γιώργος, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους ομιλητές όσο όλους τους ανθρώπους, που τον βοήθησαν στη συλλογή των πληροφοριών και των δεδομένων, ώστε να συγγράψει το βιβλίο του.

Στο τέλος της παρουσίασης του βιβλίου, μίλησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου, κ. Ραυτόπουλος Βασίλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Νικολάου για το νέο του βιβλίο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα του βιβλίου, Γιώργο Νικολάου

O Γιώργος B. Nικολάου είναι αριστούχος διδάκτωρ ιστορίας του Πανεπιστημίου Marc Bloch του Στρασβούργου στο οποίο παρακολούθησε (1989-1992) μαθήματα νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας και γεωπολιτικής. Aπό το 1992 ως το 2002 εργάστηκε στο Παρίσι όπου, παράλληλα με την έρευνα σε γαλλικά Aρχεία και στο Kρατικό Aρχείο της Bενετίας, παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα βυζαντινής και μεταβυζαντινής οικονομικής-κοινωνικής ιστορίας και ιστορίας των θεσμών της Oθωμανικής Aυτοκρατορίας στη Σορβόννη και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), καθώς και ισλαμολογίας στην Ecole Pratique des Hautes Etudes (EPHE). Tο 2009 εκλέχτηκε Eπίκουρος καθηγητής στο τμήμα Iστορίας και Aρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Iωαννίνων στο γνωστικό αντικείμενο «Nεώτερη ελληνική οικονομική και κοινωνική ιστορία, 16ος-19ος αιώνας», όπου και εργάζεται Το 2017 εκλέχθηκε Αναπληρωτής καθηγητής.

Το προσωπικό ενδιαφέρον για την καταγωγή της οικογένειάς του από το Ραψομάτι, παρότρυνε τον κ. Δημήτρη Ραψωματιώτη, όχι μόνο να παρευρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου, αλλά και να την καταγράψει, βιντεοσκοπήσει. Οπότε σύντομα θα την έχετε κοντά σας μέσω του ΚεΔιαΚ (Κέντρο Διατήρησης Κληρονομιάς Οικογένειας Ραψωματιώτη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.