Νέοι υποψήφιοι με τον Βασίλη Νανόπουλο

1789

Δέσποινα Βαμβακίδου-Παναγοπούλου
Για την αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα καλύτερο Δήμο για όλους. 

Η Δέσποινα Βαμβακίδου Παναγοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έφυγε στην Γερμανία προκειμένου να τελειοποιήσει την Γερμανική γλώσσα το 1970. Δούλεψε στην εταιρία Siemens, στο τμήμα προετοιμασίας αυτοματοποίησης αποθήκευσης και διάθεσης των διαφόρων ανταλλακτικών της εταιρίας , παρακολουθώντας ταυτόχρονα μαθήματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και οργάνωση εργασίας σε κρατική σχολή. Επέστρεψε στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους το 1973. Εργάστηκε στην εταιρία φωτοστοιχειοθεσίας κειμένων ΦΩΤΡΟΝ με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η πρώτη μεγάλη εγκατάσταση στην Ελλάδα τότε, ως υπεύθυνη του τμήματος παραγωγής επί 7 χρόνια, με πολλά ταξίδια στην Αγγλία στην πολυεθνική εταιρία LINOTYPE, εταιρεία προμήθειας των μηχανημάτων και προγραμμάτων, για επιμόρφωση, αλλά και για να συμμετάσχει στην διαμόρφωση νέων προγραμμάτων.

Με την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε ΕΟΚ, το 1981, πέτυχε σε εξωτερικό διαγωνισμό και προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εργάστηκε στο τμήμα υποτροφιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για 2 χρόνια και στην συνέχεια, μετά την επιτυχία της σε άλλο διαγωνισμό, συνέχισε ως βοηθός του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και ειδικά ως υπεύθυνη προετοιμασίας κι ενημέρωσης του Προέδρου, των Επιτρόπων και του συντονισμού των υπηρεσιών του Οργάνου στα συμβούλια Κορυφής, Εξωτερικών Υποθέσεων και Οικονομικών καθώς και των εβδομαδιαίων συνεδριάσεων των Πρέσβεων, Μονίμων Αντιπροσώπων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για όλο αυτό το διάστημα υπήρξε υπεύθυνη όλων των “ειδικής διαχείρισης” πολιτικών εγγράφων.. Συνταξιοδοτήθηκε τέλη 2005 και εγκαταστάθηκε στο Λέχαιο. Σύζυγος (χήρα) Γεωργίου Παναγόπουλου Ναυάρχου ΠΝ ε.α. Ομιλεί 6 γλώσσες.

Μιχάλης Βενετσάνος
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα Δήμο για όλους!

Εργολάβος – Ηλεκτρολόγος, με καταγωγή από το Σοφικό. Φοίτησε στο Γυμνάσιο της περιοχής και αποφοίτησε από το ΚΕΤΕΚ Αργολίδας. Συνεχίζει στο πλευρό του Βασίλη Νανόπουλου και της “Συμμαχίας Πολιτών”.

Δημήτρης Εγγλέζος
Για την αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα Δήμο για όλους

Γέννημα – θρέμμα Συνοικισμού, με καταγωγή Μικρασιατική, ο Δημήτρης Εγγλέζος είναι προσωπικότητα πολυσχιδής. Με σπουδές English στο University of Birmingham, Science στο Halifax College – West Yorkshire, Science στο Bradford College, Biophysical chemistry – Physiology στο Polytechnic of Sunderland, Petroleum engineering στο University of Manchester, Biomedicine στο Manchester Metropolitan University, με μεταπτυχιακό στην Βιοχημεία – Ιατρική Φυσιολογία και Πετροχημικά, με όλες τις ανωτέρω σπουδές με υποτροφία ανωτάτου επιπέδου από το Αγγλικό Κράτος και συγκεκριμένα από το Sciense Research Council.

Εργάστηκε ως Biochemical analysis στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και από το 1982 ως Διοικητικό Στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων: Foseco Hellas S.A, Warner Lambert, Acico Insurance Company. Διετέλεσε στέλεχος σε researcher on thymus biochemistry στην εταιρία Science Research Medical Social Instityte ενώ υπήρξε συνεργάτης στους επιμορφωτικούς οργανισμούς: ΣΧΟΛΕΣ ΚΟΝΤΟΡΑΒΔΗ, ΣΧΟΛΕΣ ΒΟΝΑ, ΑΦΟΙ ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «Εγγλέζου».

Παράλληλα καταγράφει εκπαιδευτική πορεία και διδασκαλία, μελέτη – ανάπτυξη – γραφή διατριβών επιστημονικού επιπέδου στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τομέας εξειδίκευσης ιατρικής φυσιολογίας και βιοχημείας. Υλοποιεί ερευνητικές εργασίες σε τομείς της βιολογίας και της φυσιολογίας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από το 1980. Ομιλεί άπταιστα την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα.

Ο Δημήτρης Εγγλέζος είναι γνωστός για τους αγώνες του για τα δικαιώματα των ζώων και ιδιαίτερα των αδέσποτων από το 1989, αγώνες διαρκείς και επίπονους για την φροντίδα και περίθαλψή τους στη πόλη της Κορίνθου. 
Διαμένει μόνιμα στην Κόρινθο και είναι πατέρας δυο παιδιών, του Γιώργου και της Μαργαρίτας.

Ηλίας Ποτήρης
Για την αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα Δήμο για όλους!

Κατάγεται και διαμένει στο Περιγιάλι Κορινθίας, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση ”ΑΦΟΙ ΠΟΤΗΡΗ ΟΕ”. Στις προσεχείς εκλογές ο Ηλίας Ποτήρης μαζί με τον Βασίλη Νανόπουλο και την Συμμαχία Πολιτών οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο για την περιοχή του και την ανάπτυξη του Δήμου του.

Βασίλης Αναστασόπουλος
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα Δήμο για όλους !

Ο Βασίλης Αναστασόπουλος, με σπουδές Μηχανικού Αυτοκινήτων, ανοίγει τη δική του ατομική επιχείρηση το 1992 στην Κόρινθο. 
Δραστήριος, εργασιομανής και με στόχο πάντα τη βελτίωση και εδραίωση της δραστηριότητάς του, κατορθώνει μέχρι και ως σήμερα, με τεχνογνωσία και συνέπεια, να διατηρεί μια υγιή και επικερδή επιχείρηση. 
Από τον Ιανουάριο του 2018, με την εκλογή του στο Επιμελητήριο Κορινθίας, είναι Πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης και Γενικός Γραμματέας της Αναπτυξιακής.

Είναι πατέρας τριών παιδιών και παππούς ενός κοριτσιού. Η μια του κόρη έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, η δεύτερη, φοιτήτρια στην Αλεξανδρούπολη σπουδάζει νηπιαγωγός, ενώ ο υιός Αναστασόπουλος με σπουδές Μηχανολόγου – Μηχανικού, βαδίζει «στα χνάρια» του πατέρα, ασχολούμενος με την επιχείρηση. 

Στις εκλογές του Μαΐου είναι υποψήφιος με τον Βασίλη Νανόπουλο και τη Συμμαχία Πολιτών επιδιώκοντας με την εκλογή του να βάλει το δικό του «λιθαράκι» στην αλλαγή, την ανάπτυξη και ευημερία του Δήμου Κορινθίων.

Κυριλής Δημήτρης
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα Δήμο για όλους!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο.Τελειόφοιτος Επαγγελματικού Λυκείου, Εργαλειομηχανών και Βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
Είναι παντρεμένος με την Σωτηρία Δριτσούλα με καταγωγή από τα Εξαμίλια Κορινθίας, η οποία είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Βιβλιοθήκης των Εξαμιλίων και έχουν δύο κόρες την Γεωργία και την Στέλλα.

Έχει εργασθεί ως επισκευαστής παντός τύπου κινητήρων και τώρα εργάζεται ως υπεύθυνος συντηρητής στους ”Μύλοι Σόγια Α.Ε.”.
Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις σε δύο Αμφίβιες μοίρες Καταδρομών όπως και στο Σύνταγμα Καταδρομών

Λεωνίδας Σκούρτης
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα Δήμο για όλους

Καταγωγή: Στεφάνι Κορινθίας και μετέπειτα μόνιμος κάτοικος Κορίνθου.
Επαγγελματική Καριέρα : Επί σειράς εικοσιπέντε ετών δραστηριοποιούμαι με επιτυχία , στην πόλη της Κορίνθου, στους κλάδους του λιανικού εμπορίου τροφίμων , της μαζικής εστίασης και του τουρισμού. Η επιχειρηματική δραστηριότητά μου διακλαδίζεται στο mini market ‘’Σκούρτης’’ και σε παραδοσιακή ταβέρνα και ταξιδιωτικό πρακτορείο. Η πολυετής εμπειρία που διαθέτω εμπλουτίζει τις γνώσεις μου σχετικά με το marketing και την οικονομία.

Κοινωνική δράση: Έχω διατελέσει πρόεδρος στο σύλλογο Φιλοθέης & Νεαπόλεως και στα διοικητικά συμβούλια άλλων συλλόγων.
Οικογενειακή κατάσταση: Είμαι παντρεμένος με τη Σοφία Μάτζα και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Επιδιώξεις: Συστρατεύομαι στη «Συμμαχία Πολιτών», με το Βασίλη Νανόπουλο, με περισσότερη εμπειρία και όρεξη για δουλειά, ώστε να διαμορφώσουμε ένα νέο δήμο, προσιτό σε όλους. 

Γιάννης Ταμπούκος
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα Δήμο για όλους

Γεννημένος στην Κόρινθο, κάτοικος Εξαμιλίων, εργάστηκε από το 1998 έως το 2014 στο Δήμο Κορινθίων. Ο Γιάννης Ταμπούκος πάντα δίπλα στο Βασίλη Νανόπουλο και όταν ήταν Πρόεδρος στο Επιμελητήριο, ειδικά σε διοργανώσεις ημερίδων αλλά και των ετήσιων Εκθέσεων αλλά και από το 2014 δίπλα του στον εκλογικό του αγώνα. 
Είναι ο Γιάννης της καρδιάς μας! Ο Γιάννης για όλους και για όλα!

Σωτήρης Παπαδημητρίου
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα Δήμο για όλους

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, με σπουδές στην Ιατρική Σχολή Βερολίνου. Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου με μακρά επαγγελματική διαδρομή σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Γερμανίας, των Αθηνών και της Κορινθίας, επιλέγει για 2η φορά να θέσει υποψηφιότητα στην αυτοδιοίκηση, η πρώτη ήταν το 2006 στο Δήμο Αθηναίων όπου για 2 χρόνια διετέλεσε και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι Υποψήφιος με το Βασίλη Νανόπουλο πρεσβεύοντας και εκείνος την Αλλαγή στο δήμο Κορινθίων αλλά και έναν Δήμο για Όλους! 

Η καταγωγή του είναι από την Σολυγεία και είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Στέφα.

Γιώργος Πούρος
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα Δήμο για όλους

Γεννήθηκε το1963 στο Περιγιάλι Κορινθίας. Οι γονείς του είναι ο Σπύρος και η Αντιόπη Πούρου. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Κυζιρίδου, και έχουν αποκτήσει ένα γιό, το Σπύρο, απόφοιτο της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Σπούδασε και αποφοίτησε από τη Σχολή Τεχνολόγων Εφαρμογής του ΤΕΙ Πειραιά. Έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στο Στρατό Ξηράς / Σώμα Υλικού Πολέμου.

Είναι μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών ‘Ελλάδος (ΕΕΤΕΜ). Εργάστηκε στο τραπεζικό τομέα , περνώντας από όλες τις θέσεις ευθύνης, έως το 2016. Έκτοτε και μέχρι σήμερα εργάζεται ως διοικητικό στέλεχος ομίλου εταιρειών παροχής υπηρεσιών Υγείας στην Κόρινθο.
Κατά την φοιτητική του περίοδο, ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε υπεύθυνος της Σχολής Τεχνολόγων Εφαρμογής ΤΕΙ Πειραιά κατά τα έτη 1984-1987.

Συμμετείχε σε δύο (2) Πανσπουδαστικά συνέδρια της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδος (ΕΣΕΕ). Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΟΝΝΕΔ – Τομεάρχης Στερεάς Ελλάδος έως το 1987. Την χρονιά αυτή συμμετείχε στο Α’ συνέδριο της νεολαίας και εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δραστηριοποιείται από το 1994, ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, με το συνδυασμό «Ενωμένη Κορινθία» του Χρήστου Σεργεντάνη.

Το 1998 εξελέγη – πρώτος σε σταυρούς προτίμησης – δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Πορεία Ανάπτυξης» του Γεωργίου Πίσκοπου, και το 1999 εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άσσου-Λεχαίου.
Το 2003 επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος, και το 2004 επανεξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άσσου-Λεχαίου.
Το 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Άσσου-Λεχαίου επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», και έως το τέλος του 2010 επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Άσσου-Λεχαίου. Το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων για την περίοδο 2011-2014.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 δεν συμμετείχε. Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές συντάσσεται με την «Συμμαχία Πολιτών» με επικεφαλής τον Βασίλη Νανόπουλο, με σκοπό και στόχο την αλλαγή στο δήμο Κορινθίων, για ένα δήμο για όλους. 

Με γνώση, εμπειρία, τόλμη και αποφασιστικότητα για τον δήμο των ελπίδων και των προσδοκιών μας.

Γιάννης Παπασταμόπουλος
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων – Για ένα Δήμο για όλους!

Γεννήθηκε το 1971 στην Κόρινθο, όπου διαμένει μόνιμα,με καταγωγή από το Λέχαιο Κορινθίας. Είναι παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Κορίνθου Στέλλα Κουτάτζη, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιό. 
Είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διπλώματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ποιότητας και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία υπηρετεί ως στέλεχος σε διάφορες θέσεις ευθύνης μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών του χώρου της χημικής βιομηχανίας.

Έχει λάβει εκτενή εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης ποιότητας, υγιεινής-ασφάλειας και περιβάλλοντος, η εφαρμογή της οποίας σε κρίσιμα θέματα λειτουργίας του Δήμου μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα. Οι συμμετοχές του, ως μέλος και ως εισηγητής, σε σημαντικά και πολυάριθμα συνέδρια, συσκέψεις και φορείς του κλάδου της παραγωγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προσδίδουν την απαραίτητη εμπειρία και ικανότητα για ομαδική, αποτελεσματική και συστηματική εργασία, που τόσο ανάγκη έχει ο Δήμος Κορινθίων.

Η ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2014 στο πλευρό του Βασίλη Νανόπουλου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συμμαχία Πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.