Νέοι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Γιώργου Δέδε

1833

Δρ. Λεωνίδας Βαρδάκας
Ιχθυολόγος

Ο Λεωνίδας Βαρδάκας είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε – Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων) και τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου-Κυθήρων, ως εκπρόσωπος της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, με εμπειρία σε σχετικά θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος. Γεννήθηκε στις 29/06/1983 στην Νέα Υόρκη, μεγάλωσε στην Αθήνα και τα τελευταία έξι χρόνια ζει στη Σπάρτη. Απέκτησε το διδακτορικό του το 2017 από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Περιβάλλοντος (Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας) με θέμα την οικολογία του ποταμού Ευρώτα. Το 2009 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά προγράμματα με έμφαση στη διαχείριση υδάτων, καθώς επίσης έχει συμμετοχή σε ~30 επιστημονικές με κρίση, 2 κεφάλαια σε βιβλία, 1 μονογραφία και πάνω από 35 δημοσιεύσεις σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά συνέδρια.

Δουμάνη Σοφία
Δικηγόρος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας
 
Η Σοφία Δουμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από το 2004 εργάζεται στη Νεάπολη Λακωνίας ως δικηγόρος και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Από το 2014 μέχρι και σήμερα είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μονεμβασίας, ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πολίτες εν Δράσει».  Επίσης, το 2002 υπήρξε υποψήφια Διαμερισματική Σύμβουλος του Ε’ διαμερίσματος Πειραιά με τον συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας» και επικεφαλής τον Θοδωρή Δρίτσα και υποψήφια Βουλευτής Λακωνίας στις εθνικές εκλογές το 2012 και το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Λακωνίας. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Καναβάρος Γεώργιος – Φανούριος
Συνταξιούχος υπάλληλος – ΕΡΤ
 

Ο Γιώργος – Φανούρης Καναβάρος ζει στην Σπάρτη. Γεννήθηκε στην Αθήνα και τα παιδικά του χρόνια, τα έζησε στην Μάνη. Τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Από το 1983 εργάστηκε στον τομέα κινηματογράφου της ΕΡΤ, ως οπερατέρ. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση, ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των οπερατέρ της ΕΡΤ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΕΡΤ, εργάστηκε για κορυφαίες πολιτιστικές, αθλητικές διοργανώσεις, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, τη Eurovision κ.ά. Τη δεκαετία του 1990, εισήχθη στη Σχολή Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου, από την οποία και αποφοίτησε σπουδάζοντας φωτογραφία, σκηνοθεσία και τηλεοπτική λήψη. Συνταξιοδοτήθηκε το 2010 και από τότε, επέστρεψε στον τόπο του, όπου ζει με την οικογένειά του και αφιερώνει το χρόνο του στην καλλιέργεια της γης. Ως ενεργός πολίτης, συμμετείχε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Κοκκόλη Αναστασία
Ελαιοπαραγωγός

Η Αναστασία Κοκκόλη γεννήθηκε στη Σπάρτη και μεγάλωσε στο Βασιλάκι Λακωνίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ιατρικών Επαγγελμάτων (Σ.Β.Ι.Ε) και έχει λάβει το πτυχίο Βοηθού Βιοχημικών, Μικροβιολογικών εργαστηρίων. Για τα έτη 1991- 1992 έκανε την πρακτική της άσκηση, αλλά και εργάστηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά. Για μια πενταετία, από το 1994 έως το 1999 εργάστηκε ως ασφαλιστική σύμβουλος. Στη συνέχεια και με βάση την ειδίκευσή της, εργάστηκε για 17 συναπτά έτη από το 1999 έως και το 2016, ως συνεργάτης ιατρού, στη Σπάρτη. Το 2018, θέλοντας να συνεχίσει τις σπουδές της άρχισε να φοιτά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), και συγκεκριμένα στο προπτυχιακό πρόγραμμα “Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό”  της Σχολής των Ανθρωπιστικών Επιστημών. Ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής (ελαιοκαλλιέργεια), ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής.
Γνωρίζει αγγλικά και  ιταλικά.

Πουλοκέφαλος Γιώργος
Πολιτικός Μηχανικός

πρ. Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Ο Γιώργος Πουλοκέφαλος γεννήθηκε το έτος 1955 στις Καρυές Λακωνίας.  Κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Ζει στη Σπάρτη, όπου και εργάζεται  ως Mελετητής-Mηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας. Τελείωσε  το  Γυμνάσιο  Σπάρτης  και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο  στη  Σεισμική  Μηχανική και  στις  Αντισεισμικές  Κατασκευές του  Ελληνικού  Ανοιχτού 
Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π). Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Μαρία Τσιρώνη και έχει τρία παιδιά. Από  τα  πρώτα  φοιτητικά  χρόνια  – το  έτος  1975 – συμμετείχε  ενεργά σε  όλους  τους φοιτητικούς  αγώνες  και υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου  Φοιτητών  Πολιτικών  Μηχανικών  επί  μια  τριετία (1977-1980). 

Υπήρξε  ιδρυτικό μέλος  του Συλλόγου  Λακώνων Φοιτητών  Θεσσαλονίκης, μέλος του  Πανελλήνιου  Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και μέλος της  Κεντρικής   Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ  (1990 -2012). Επίσης έχει διατελέσει:  Πρόεδρος  του Συλλόγου Μηχανικών  Λακωνίας (1989-1991), Πρόεδρος  της  Αντιπροσωπείας  του ΤΕΕ  Πελοποννήσου  (1994-1997), Αντιπρόεδρος  του ΔΣ  του Νοσοκομείου Σπάρτης  (1993-1996),  Α’  Γραμματέας  της  Νομαρχιακής  Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ  Λακωνίας  (1995 -2001),  Μέλος  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Πελοποννήσου (1995 -1998), Μέλος της  Επιτροπής  Παρακολούθησης ΠΕΠ  Πελοποννήσου, Νομαρχιακός  Σύμβουλος  Λακωνίας (1994-2002), Πρόεδρος  του Περιφερειακού  τμήματος  του  ΤΕΕ  Πελοποννήσου  (1998 -2002), Αιρετός  Περιφερειακός Σύμβουλος  Πελοποννήσου (2011-2014), Πρόεδρος  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Πελοποννήσου (2011- Απρίλιο 2014). Σήμερα είναι ενεργός πολίτης, Αντιπρόεδρος του  Ορειβατικού  Συλλόγου  Σπάρτης και  υπεύθυνος της  ομάδας  Διάσωσης.

Σταματόπουλος Δημήτριος
Πολιτικός Επιστήμων, Ερευνητής
πρ. Καθηγητής ΤΕΙ

 
Ο Δημήτρης Σταματόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φαλαισία, ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Το 1964 μετανάστευσε στον Καναδά με την οικογένειά του, όπου έζησε για 18 χρόνια. Το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα και από το 1990 διαμένει στο Ξηροκάμπι του Δήμου Σπάρτης. Ξεκίνησε τις Πανεπιστημιακές σπουδές του στην Πολυτεχνική Σχολή του  Πανεπιστημίου του Τορόντο, σ’ έναν κλάδο που οδηγούσε σε ειδίκευση στην πυρηνική τεχνολογία. Στο τρελό  κλίμα αμφισβήτησης των πάντων της δεκαετίας 60 αποφάσισε, μετά από δύο χρόνια σπουδών,  ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται  περισσότερες ανέσεις και ευκολίες που τους παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. 

Έτσι, άλλαξε κατεύθυνση και παρακολούθησε σπουδές στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστήμιου, από όπου και αποφοίτησε. Θεωρώντας ότι η φιλοσοφία δεν μπορούσε να του προσφέρει περισσότερα, συνέχισε τις σπουδές του στη Δημόσια Διοίκηση και στις Πολιτικές και Οικονομικές  επιστήμες. Ήταν συνιδρυτής του φοιτητικού συλλόγου «Φοιτητές για μια ελεύθερη Ελλάδα» , υπεύθυνος εκδότης της φοιτητικής αντιδικτατορικής εφημερίδας «το Θεμέλιο»  και μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης  «Δημοκρατική Άμυνα». Εργάστηκε μέχρι το 1990 ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, όπου εκπόνησε μελέτη που δημοσιεύτηκε με τίτλο «Εκβιομηχάνιση και εξουσιαστική στρατηγική στην Ελλάδα» (εκδόσεις ΙΜΜ,  Αθήνα 1989) και επιμελήθηκε την έκδοση των συλλογικών τόμων «Διαστάσεις των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων» (εκδόσεις ΙΜΜ, Αθήνα 1986) και «Το Σουηδικό Μοντέλο» (εκδόσεις ΙΜΜ 1987). Από το 1991 οπότε εγκαταστάθηκε στο Ξηροκάμπι, ασχολείται με την ελαιοκαλλιέργεια και την οινοποιία. Παράλληλα διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος σε μελέτες για την τουριστική  ανάπτυξη της  χώρας και ασχολήθηκε επίσης με την επαγγελματική κατάρτιση.

Από το 2000 μέχρι το 2013 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Καλαμάτας, τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διδάσκοντας μαθήματα Διοίκησης και Οικονομίας. Έλαβε μέρος στις Περιφερειακές εκλογές το 2014, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  με τo Συνδυασμό του Γιώργου Δέδε «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» και θα είναι υποψήφιος με τους Νέους Δρόμους για τις επικείμενες  εκλογές επειδή πιστεύει ότι για να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί ένα νέο πρότυπο  πολιτικής οργάνωσης και κοινωνικής  δράσης της οποίας, στην παράδοση της ανανεωτικής αριστεράς, το   κύριο πολιτικό εργαλείο δεν είναι το γραφειοκρατικό κράτος  ή/και η αγορά, αλλά η κοινωνία των πολιτών και η δημοκρατία.

Βασιλόπουλος Δημήτριος
Γεωπόνος Msc  Γ.Π.Α – Μελετητής
Σύμβουλος Επενδύσεων

Ο Δημήτρης Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και κατοικεί στο Ναύπλιο από το 1998. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και Γεωπονικές επιστήμες στo πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος JEAN MONNET. Στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  στον τομέα των τεχνολογιών Εξοικονόμησης Eνέργειας. Υπηρέτησε από το 2002 έως το 2014, ως στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη διαχείριση και παρακολούθηση των συγχρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΣΠΑ, LEADER κλπ.).

Από το 2015 διατηρεί στο Ναύπλιο γραφείο μελετών με ειδίκευση στην εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών και την υποβολή προτάσεων ιδιωτικών επενδύσεων για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο, στο ΕΣΠΑ και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών μηχανοργάνωσης και συμβουλευτικής στον τομέα της ευφυούς γεωργίας. Έχει διατελέσει Διευθυντής Πωλήσεων μεγάλης βιομηχανίας στον Πρωτογενή Τομέα, καθώς και Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου Κρατικών Οργανισμών. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Ασκοξυλάκη, Γεωπόνο, στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας (Δ.Α.Ο.Κ) Αργολίδας και έχουν 3 παιδιά, δύο φοιτητές Πανεπιστημίου και έναν μαθητή Γυμνασίου.

Τσετσέκος Σπυρίδων
Οικονομολόγος- Φοροτεχνικός
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άργους – Μυκηνών

 
Ο Σπύρος Τσετσέκος, γιός του Δημήτρη Τσετσέκου και της Κασσιανής Μπαβελή, γεννήθηκε το 1962 στα Φίχτια του Δήμου Άργους – Μυκηνών όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι Οικονομολόγος- Φοροτεχνικός, πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου και μέλος του Ο.Ε.Ε με άδεια λογιστή Α` τάξης. Εργάζεται από το 1989 ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Άργος, όπου διατηρεί φοροτεχνικό γραφείο. Από το 2014 είναι Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Άργους  – Μυκηνών και μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου.

Επίσης, από το 2016 μέχρι και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας. Από το 2007-2010 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος, ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης στον τέως Δήμο Μυκηναίων. Από το 2006-2013 υπήρξε πρόεδρος του Α.Ο. ΝΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΙΧΤΙΟΥ. Επί διετία διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κουτσοποδίου και επίσης επί διετία Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους. Είναι παντρεμένος από το 1997 με τη Σοφία Τσετσέκου και έχουν δύο γιούς, τον Δημήτρη και τον Παναγιώτη που είναι τεταρτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Βεργινάδη Μαρία
Δικηγόρος, Mέλος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας 
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας

 
Η Μαρία Βεργινάδη είναι μάχιμη Δικηγόρος και Mέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας από το 2008. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής London Metropolitan University και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος ειδίκευσης στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο University of North London. Συμμετέχει ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας και ως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αιρετά αξιώματα που της έχουν προσφέρει πολύτιμη εμπειρία στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γεωργακίλας Ευστάθιος
Μαθηματικός
 

Ο Στάθης Γεωργακίλας είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ). Τα χρονικά διαστήματα 1990 -1992 και 1993 έως το 2011, διετέλεσε  Διευθυντής στο Γυμνάσιο Κάμπου Μεσσηνίας. Είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια – ημερίδες – συνέδρια, ενώ υπήρξε μέλος οργανωτικών επιτροπών σε παγκόσμια συνέδρια των μαθηματικών που έγιναν στην Καλαμάτα. Έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Tις περιόδους 1986-1987 και 1988-1989 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Α’ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε) Μεσσηνίας και το 1987-1988, υπήρξε Μέλος του Δ.Σ.  της Α’ (Ε.Λ.Μ.Ε), ενώ συμμετείχε σε όλα τα συνέδρια της Ο.Λ.Μ.Ε.

Επίσης, έχει λάβει μέρος σε πολλούς κοινωνικούς αγώνες, ως Πρόεδρος συντονιστικών επιτροπών, με θετικά αποτελέσματα. Ασχολείται με τον αθλητισμό από το 2002 έως και σήμερα. Την περίοδο 2002-2007 διετέλεσε Γραμματέας του ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Σ. «ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ», το 2008-2010 Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Σ. «ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ». Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι Παρατηρητής ποδοσφαιρικών αγώνων. Επίσης, εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος το 1982 στην κοινότητα Θουρίας Μεσσηνίας. Στις νομαρχιακές εκλογές το 1994 και το 2002 ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος, ενώ το 2014 υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα».

Γιαλλελής Γεώργιος
Οικονομολόγος MPA, Τελωνειακός

 
Ο Γιώργος Γιαλλελής είναι υπάλληλος του Τελωνείου Καλαμάτας. Γεννήθηκε στην Κορώνη, το 1971. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος Master στη Δημόσια Διοίκηση. Γνωρίζει αγγλικά και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων και μέλος του Εθνικού  Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ) Επενδυτικών Σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου. Έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αλλά και στον εργασιακό του χώρο (μέλος του ΔΣ της 3ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων). Έχει διατελέσει Δημοτικός
Σύμβουλος στον Δήμο Κορώνης (2003-2006), στον Δήμο Πύλου-Νέστορος (2010-2014) και είναι πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων νομού Μεσσηνίας (2012-2013).
Ζει στην Καλαμάτα και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Γιαννόπουλος Παναγιώτης
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ)

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στη Γιάλοβα της Πύλου, πριν πενήντα τρία χρόνια. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο, στις νομικές σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και “La Sapienza” της Ρώμης. Είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα «Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου». Συγγραφέας σειράς επιστημονικών άρθρων και ενός βιβλίου με τίτλο «Η ιστορική εξέλιξη των διατάξεων του Συντάγματος 1822-1986». Ανήσυχος αρθρογράφος αθηναϊκών και μεσσηνιακών εφημερίδων, ανέκδοτος ποιητής και ερασιτέχνης αγρότης. Ενεργός πολίτης, διατελέσας Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πύλου – Νέστορος κατά τη δημοτική περίοδο 2010-2014. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αμετανόητος μακρυμάλλης, με αλλόκοτο υπογένειο,  ορκισμένος εχθρός της υποκρισίας και της υστεροβουλίας. Λάτρης και οδοιπόρος των Νέων Δρόμων.

Μαυροειδάκου Θεονία (Θεόνη)
Οικονομολόγος ΜΒΑ
Λογίστρια Α’ τάξης

Οικονομολόγος κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών & Φοροτεχνικός Σύμβουλος μεγάλων εταιριών, Λογίστρια Α’ Τάξης , Συνεργάτης Σ.Ο.Λ., Φορολογική & Οικονομική Αναλύτρια σε Ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές (Αντέννα) και ιδιοκτήτρια Τουριστικής επιχείρησης όσο αφορά την φιλοξενία στην Καλαμάτα. Διαμένει μόνιμα στην Καλαμάτα κόρη του Δρακούλη Μαυροειδάκου από την Μάνη Λακωνίας και της Κωνσταντίνας
Γιαννούκου από το Μηλιώτι Πυλίας. Με μακρά εμπειρία στο επιχειρείν ως οικονομολόγος και φοροτεχνικός σύμβουλος στην εταιρία KPMG(Ορκωτοί Λογιστές) καθώς και στον τραπεζικό κλάδο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από το 2001 ως ελεύθερος επαγγελματίας – διετέλεσε ως οικονομική διευθύντρια σε μεγάλες εταιρίες όπως (ACTIONAID,HONEYWELL,ENRON ,CHRISTIAN DIOR –POSEIDONION GRAND HOTEL) και συνεργάτης του ΣΟΛ (ΣΩΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ). Σήμερα στην Καλαμάτα πέρα από την επιχείρησή της στον τουριστικό κλάδο εξειδικεύεται σε πτωχεύσεις πιστοποιημένη ως διαχειριστής αφερεγγυότητας, εκκαθαρίσεις , συγχωνεύσεις, αποτιμήσεις.

Μπουντουβάς Ηλίας
Αγρότης
 

Ο Ηλίας Μπουντουβάς είναι Αγρότης, Συνδικαλιστής. Ασχολείται με την παραγωγή κηπευτικών υπό κάλυψη (θερμοκήπια) και ελαιόλαδου. Γεννήθηκε το 1968 στους Γαργαλιάνους, όπου και μεγάλωσε. Στα είκοσι του χρόνια έφυγε για την Αθήνα όπου σπούδασε στη «Σιβιτανίδειο» Σχολή.   Στα τριάντα του χρόνια, επέστρεψε στους Γαργαλιάνους και εντάχθηκε στο πρόγραμμα νέων αγροτών. Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων (2008 -2014), ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος στην ανασύνταξη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας και Γραμματέας της προσωρινής Διοίκησης. Στις εθνικές εκλογές του 2015, έλαβε μέρος ως υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, Αντιπρόσωπος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, στις ανώτερες Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Έχει λάβει μέρος σε αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις. Υπήρξε αλληλέγγυος στο «μαύρο» της ΕΡΤ με την εκπομπή “Γη και Ελευθερία” στην ΕΡΑ Καλαμάτας.

Νασοπούλου Ελένη Ερατώ
Κοινωνική λειτουργός – Ιδιωτική υπάλληλος

Η Ελένη Ερατώ Νασοπούλου γεννήθηκε στις 20-06-1980 στην Αθήνα αλλά τα παιδικά της χρόνια, τα πέρασε στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας, τόπο καταγωγής του πατέρα της. Τελείωσε το Λύκειο Κυπαρισσίας το 1998 και στη συνέχεια φοίτησε στο ΤΕΙ Αθηνών στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, όπου και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά σε φοιτητικούς συλλόγους. Υπήρξε υποψήφια στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, με το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας και θέτει πρώτη φορά υποψηφιότητα, ως Περιφερειακή Σύμβουλος. Έχει εργαστεί ως κοινωνική λειτουργός στην «ΚΛΙΜΑΚΑ» (Μονάδα Ανάπτυξης Ανθρωπίνου και Κοινωνικού Κεφαλαίου) σε πρόγραμμα αποασυλοποίησης ψυχικά ασθενών καθώς και στο Δήμο Κυπαρισσίας, σε πρόγραμμα για άτομα που χρειάζονταν κατ’ οίκον φροντίδα. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, διεκπεραίωσε την πρακτική της εκπαίδευση στο Δήμο Νέας Ιωνίας, στο Κ.Ε.Π του «Αιγινητείου», στο «Σικιαρίδειον» Ίδρυμα και στο «Krisenzentrum Am Aufgarten» στη Βιέννη, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος σπουδών.

Έχει παρακολουθήσει το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και τις επιστημονικές ημερίδες με θέμα «Η βία στην οικογένεια» και «Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού: Κοινωνική ενσωμάτωση και σύνδεση με την αγορά εργασίας», καθώς και πλήθος άλλων σεμιναρίων σχετικών με τις σπουδές της. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε διάφορες δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, στο Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας, καθώς και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως συνοδός σε ομάδα των Special Olympics Hellas.Είναι μέλος στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, όπου διετέλεσε Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ζει μόνιμα στην Κυπαρισσία, όπου μαζί με το σύζυγό της διατηρούν βιβλιοπωλείο. Είναι μητέρα δύο ανήλικων αγοριών.

Δημητρακοπούλου Ευγενία (Τζένη)
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών 
Μηχανικός ΔΕΗ 
ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β’

Η Τζένη Δημητρακοπούλου, κόρη του Γιώργου Δημητρακόπουλου συν. Αστυνομικού και της Αγγελικής Δημητρακοπούλου-Κατσιούρη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Τρίπολη. Έλκει την καταγωγή της από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας και Περθώρι Δ. Τρίπολης. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Κουστένη, επιχειρηματία ξενοδόχο από τη Δημητσάνα και έχουν δύο γιους 11 και 8 χρονών. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος
Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής, του
Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι επίσης, τελειόφοιτος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και καλά γαλλικά.

Για αρκετά χρόνια, εργάστηκε στην Τρίπολη ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με αντικείμενο τη σύνταξη μελετών και την επίβλεψη τεχνικών έργων, ενώ παράλληλα παρείχε υπηρεσίες συμβούλου επιχειρήσεων για τη σύνταξη μελετών και τη διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Στη συνέχεια, διορίστηκε στον Δήμο Τροπαίων και με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» βρέθηκε να υπηρετεί την ιδιαίτερη πατρίδα της, στο Δ. Γορτυνίας, από θέση ευθύνης στο Αυτοτελές Τμήμα Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Προγραμματισμού. Το 2014 αποδέχθηκε νέο διορισμό στη ΔΕΗ Α.Ε και συγκεκριμένα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Μεγαλόπολης, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Από τις αρχές του 2016 είναι εκλεγμένο Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Μηχανικών ΔΕΗ στην Αρκαδία. Από το 2007-2011 ήταν Μέλος Δ.Σ ΔΕΥΑ Τρίπολης και για δύο συνεχόμενες θητείες (2005-2006) διετέλεσε Πρόεδρος παραρτήματος Πελοποννήσου του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.Η). Επίσης, Ταμίας Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης από το 2014-2016. Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «ART-ΕΜΕΙΣ» , Δημητσάνας Αρκαδίας. Ταυτόχρονα, συμμετέχει σε εθελοντικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Κίνητρό της αποτελεί η εσωτερική ανάγκη και θέληση για δουλειά και προσφορά στον τόπο της και στόχος της είναι να δουλέψει με αφοσίωση, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα για την Αρκαδία που αγαπά.

Παπάλου Μαρία
Εκπαιδευτικός

Διευθύντρια 1 ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης
Αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΠΕ Αρκαδίας

Η Μαρία Παπάλου, είναι Εκπαιδευτικός-Δασκάλα, με 26 χρόνια προϋπηρεσία, πολυετή εμπειρία στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων και Διευθύντρια στο 1 ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης από το 2017. Γεννήθηκε το 1967 με καταγωγή από τα Βέρβενα Αρκαδίας. Μεγάλωσε στο Άστρος και ζει με την οικογένειά της από το 1993 στην Τρίπολη. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Τσιώρο, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, στο χώρο του τουρισμού. Έχει ένα γιο που σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, με εξομοίωση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Φλώρινας. Φοίτησε στο Διδασκαλείο Πατρών, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, με κατεύθυνση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Αγωγή. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου – ΜSc – του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα: «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση». Η Ερευνητική της Πρόταση, στο ίδιο Πανεπιστήμιο, αφορά την καινοτομία στη Δημόσια Διοίκηση. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη Νομική σχολή του Α.Π.Θ., μιλά αγγλικά και ιταλικά και έχει αποκτήσει τίτλο επάρκειας επιπέδου Β2 στην Πληροφορική. Επίσης, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και πολύωρα εκπαιδευτικά προγράμματα, σε θέματα κυρίως Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διοίκησης.

Είναι αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΠΕ Αρκαδίας, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών Αρκαδίας, με το ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ». Έχει συνδικαλιστική εμπειρία και δράση από τα πρώτα φοιτητικά και εργασιακά της χρόνια και έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν σε διάφορες θέσεις στα Δ.Σ. όπως: Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας. Επίσης, έχει εκλεγεί Αντιπρόσωπος Συλλόγου Εκπαιδευτικών στη Γενική Συνέλευση του κλάδου. Πιστεύει βαθιά στις δυνατότητες του Δημόσιου Σχολείου και αγωνίζεται καθημερινά από τη θέση που υπηρετεί, να τις αναδείξει. Πιστεύει επίσης στη δυναμική του εκπαιδευτικού, στη φλόγα και στο απόθεμα ψυχής που διαθέτει. Αγωνίζεται για ένα Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία, καινοτόμο και σύγχρονο, με άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, που να το διέπουν δημοκρατικές αρχές, ένα σχολείο που να παράγει και να προάγει τον πολιτισμό. Αγωνίζεται για ένα Σχολείο με συναισθηματική νοημοσύνη και πνευματικό φως, αλληλέγγυο, ενδιαφέρον και προσιτό, που να έχει τη θέση που του αξίζει στην κοινωνία!

Κοφινάς Ηλίας
Ιατρός -Ειδικός Γενικής Ιατρικής
Αντιπρόεδρος ΔΣ Γεν. Νοσοκομείου Κορίνθου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Ο Ηλίας Κοφινάς γεννήθηκε στην Λυκοποριά Κορινθίας. Ζει και εργάζεται
ως ιδιώτης Ιατρός στο Λουτράκι. Εργάστηκε ως Ιατρός επί 18 χρόνια στο
Ι.Κ.Α Λουτρακίου και μετέπειτα στο Κ.Υ. Κορίνθου μέχρι το τέλος του 2018.
Παράλληλα, ασκεί τα καθήκοντα του Ιατρού Εργασίας σε εργοστάσια και επιχειρήσεις του Νομού Κορινθίας. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνα το 2002 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου βαθμού όπου εκλέγεται Δημοτικός
Σύμβουλος. Από το 2007 έως το 2008 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας και το 2009 -2010 Αντιδήμαρχος – Αναπληρωτής Δημάρχου στον ίδιο Δήμο.

Από το 2007 έως το 2010 εκπροσωπεί τον Δήμο Λουτρακίου -Περαχώρας στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Ασχολείται με την Ιαματική Υδροθεραπεία, την Επιστημονική αναγνώριση των θεραπευτικών ιδιοτήτων των Ιαματικών υδάτων, συμμετέχοντας σε Συνέδρια και Ημερίδες με θέμα τον Θερμαλισμό. Από το 2016 έως και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας –Αγ. Θεοδώρων. Επίσης από το 2016, είναι Αντιπρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κορίνθου. Είναι παντρεμένος με την Νάνα Τασσιοπούλου, Πτυχιούχο Φιλοσοφίας και Καθηγήτρια Ιταλικής γλώσσας. Έχουν δύο κόρες την Φαίνη, Πτυχιούχο Φαρμακευτικής και την Ελίνα, μαθήτρια Γ’ Λυκείου.

Ραυτόπουλος Γιώργος
Εφοριακός
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σικυωνίων

 
Ο Γιώργος Ραυτόπουλος είναι Εφοριακός στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Y) Τρίπολης. Γεννήθηκε το 1960 στο Κεφαλάρι Κορινθίας, φοίτησε στο Γυμνάσιο Καλιάνων και στο Λύκειο Κιάτου. Από το 1992 κατοικεί στην Τρίπολη, χωρίς ποτέ να χάσει την επαφή του με τον γενέθλιο τόπο και τους ανθρώπους του. Στη μακρά επαγγελματική του διαδρομή έχει υπηρετήσει στην ΙΑ  Δ.Ο.Υ Αθηνών, στη Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, στην Υπηρεσία Ελέγχου Διακίνησης Αγαθών (ΥΠ.Ε.Δ.Α.) Τρίπολης  και στο  Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη. Έχει αναπτύξει ενεργό συνδικαλιστική δράση συμμετέχοντας σε εκλογές του κλάδου του, ως υποψήφιος του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Κυθήρων. Το ενδιαφέρον του για τις υποθέσεις του τόπου του, τον ώθησε να συμμετάσχει σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ως υποψήφιος στο τοπικό διαμέρισμα Κεφαλαρίου Κορινθίας, ενώ το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον καλλικρατικό Δήμο Σικυωνίων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.