Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία 2020 – Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, Αντιγόνη Βογιατζή για τα θέματα και το κείμενο του Τίτου Πατρίκιου

595

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, Αντιγόνη Βογιατζή μιλάει στο Morias News σχετικά με τα φετινά θέματα στο μάθημα  «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία».

Η ευχάριστη έκπληξη του Συλλόγου όπως τονίζει η Πρόεδρος ήταν το εκπληκτικό ποίημα του Τίτου Πατρίκιου που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στο μάθημα της “Νεοελληνική Γλώσσας και Λογοτεχνίας” φέτος και τυχαίνει να είναι και στην αφίσα του συνδέσμου στην αφιερωματική  εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή.  

Η κ. Βογιατζή τόνισε τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς αφού είναι  η πρώτη φορά που έγινε η συνεξέταση Νεοελληνικής Γλώσσας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Τα κείμενα που έπεσαν φέτος είχαν λυρισμό και σχετίζονταν με τη φιλαναγνωσία, τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας με θετική στάση ζωής και ανάπτυξη κριτικής σκέψης. Ήταν κείμενα σύγχρονων συγγραφέων.

Ωστόσο η κ. Βογιατζή σχολίασε τον βαθμό δυσκολίας της βαθμολόγησης του θέματος της Έκθεσης.

«Δε ξέρουμε κατά πόσο οι υποψήφιοι είναι εκπαιδευμένοι και εξοικειωμένοι σε αυτό το νέο σύστημα. Υπάρχει μια σχετική ασάφεια ή ελευθερία στη διατύπωση του θέματος της Έκθεσης, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στη βαθμολόγηση των γραπτών».

Η κ. Βογιατζή τονίζει πως τα θέματα ήταν βατά, ταυτόχρονα όμως η συνεξέταση κρύβει παγίδες. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, η βασική θέση των φιλολόγων παραμένει  η ίδια, ότι δηλαδή η Νεοελληνική Γλώσσα και η Νεοελληνική Λογοτεχνία είναι δύο διαφορετικά μαθήματα με διαφορετική δομή  και η συνεξέταση  έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Παρόλα αυτά, αναφέρει,ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας πως για πρώτη φορά, αν και αντίθετοι στην συνεξέταση, είναι σχετικά ικανοποιημένοι, προσθέτοντας:”Ευχόμαστε και ελπίζουμε οι οδηγίες που θα δοθούν στους διορθωτές και η βαθμολόγηση των γραπτών να αποπνέει το ίδιο “κλίμα” αγάπης, ενσυναίσθησης και συναισθηματικής ανταπόκρισης που αποπνέουν τα προς εξέταση κείμενα. Για τα παιδιά μας..”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.