Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Καινοτομεί με online δραστηριότητες για ενήλικες

4685

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καινοτομεί για ακόμη μια φορά, αυτές τις δύσκολες μέρες με online δραστηριότητες για ενήλικες και όχι μόνο για παιδιά.

Με έναν Ορφικό Ύμνο στην Υγεία το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλωσορίζει τους ενήλικες σε μια σειρά online δραστηριοτήτων.


«Ω περιπόθητη, αξιέραστη, που ζωογονείς τα πάντα, βασίλισσα των πάντων,
άκουσέ με, ω μακάρια Υγεία, που φέρνεις την ευτυχία και είσαι η μητέρα όλων,διότι από σένα καταστρέφονται οι ασθένειες των ανθρώπων,και κάθε σπίτι ευημερεί γεμάτο χαρά χάρη σε σένα,και οι τέχνες ακμάζουν, και σε ποθεί ο κόσμος, ω βασίλισσα,και μόνον ο Άδης σε μισεί, ο πάντοτε θανατηφόρος.Είσαι πάντα γεμάτη ζωντάνια, πολυπόθητη, ανακούφιση για τους θνητούς,διότι χωρίς εσένα όλα είναι ανώφελα στους ανθρώπους·διότι ούτε ο Πλούτος, που μας δίνει τα αγαθά, είναι γλυκός στα συμπόσια,ούτε ο άνδρας, που μόχθησε πολύ, καταφέρνει να γεράσει χωρίς εσένα·διότι μόνη εσύ κυριαρχείς στα πάντα, και βασιλεύεις σε όλους.Αλλά, ω θεά, έλα στους μύστες πάντοτε βοηθός,και σώζε μας από την κακοτυχία των φοβερών ασθενειών.»

ARCHAEOLOGY COURSES


H έκθεση παρουσίαζε την εξέλιξη των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών, εξετάζοντας τη μετάβαση από την μαγικο-θρησκευτική θεραπεία στην ορθολογική, επιστημονική ιατρική. 

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν από το σπίτι τον κόσμο της Υγείας στην αρχαία Ελλάδα και να ανακαλύψουν πρακτικές και παραδόσεις ορισμένες από τις οποίες συνεχίζουν να εφαρμόζονται μέχρι σήμερα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.