Μίλτος Τεντόγλου: Υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στίβου στον κόσμο

1357

Έπειτα από μία «μαγική» χρονιά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους υποψήφιους για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στίβου στον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics) ανακοίνωσε σήμερα τους δέκα υποψήφιους για το βραβείο και το όνομα του Έλληνα «χρυσού» Ολυμπιονίκη του μήκους φιγουράρει σε αυτή τη λίστα. Ο Τεντόγλου, εκτός από τον θρίαμβο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, φέτος αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, ενώ πέτυχε και την κορυφαία επίδοση της χρονιάς, με άλμα στα 8,60 μέτρα.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς θα γίνει με τρεις τρόπους. Το διοικητικό συμβούλιο της World Athletics και η παγκόσμια «οικογένεια» του στίβου θα ψηφίσουν μέσω email, ενώ οι φίλαθλοι θα μπορούν να το πράξουν μέσω των λογαριασμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στα social media. Κάθε like στο Facebook και το Instagram και κάθε retweet στο Twitter θα μετρούν στην ψηφοφορία.Το αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί κατά 50% από τις ψήφους του διοικητικού συμβουλίου της World Athletics και κατά 25% από τις δύο άλλες «πηγές». Η ψηφοφορία θα κλείσει τα μεσάνυχτα της 6ης Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα δημοσιευθούν τα ονόματα των πέντε φιναλίστ. Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στην τελετή βράβευσης, τον Δεκέμβριο.

Και οι δέκα υποψήφιοι αναδείχθηκαν «χρυσοί» Ολυμπιονίκες φέτος, ενώ ο ένας από αυτούς- ο Τζόσουα Τσεπτεγκέι- έφυγε από το Τόκιο με δύο μετάλλια (χρυσό στα 5.000 μ.- αργυρό στα 10.000 μ.). Επίσης, η λίστα περιλαμβάνει δύο αθλητές που πέτυχαν παγκόσμιο ρεκόρ, τον Ράιαν Κράουζερ στη σφαιροβολία σε ανοιχτό και κλειστό στίβο και τον Κάρστεν Γουόρχολμ στα 400 μ. εμπόδια και έναν που σημείωσε ευρωπαϊκά ρεκόρ, τον Γιάκομπ Ινγκεμπρίτσεν (1.500, 5.000 μ.).

Οι 10 υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή

Τζόσουα Τσεπτεγκέι (ΗΠΑ- 5.000 μ./ 10.000 μ.)
Ράιαν Κράουζερ (ΗΠΑ- Σφαιροβολία)
Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία- Επί κοντώ)
Γιάκομπ Ινγκεμπρίτσεν (Νορβηγία- 1.500 μ./ 5.000 μ.)
Ελιούντ Κιπτσόγκε (Κένυα- Μαραθώνιος)
Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία- Τριπλούν)
Ντάνιελ Σταλ (Σουηδία- Δισκοβολία)
Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα- Μήκος)
Ντάμιαν Γουόρνερ (Καναδάς- Δέκαθλο)
Κάρστεν Γουόρχολμ (Νορβηγία- 400 μ. εμπόδια)

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.