Μέχρι και τρία ευρώ οι αυξήσεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας

344

Η αύξηση στην χρέωση από την ανάληψη μετρητών με κάρτα από ΑΤΜ άλλης τράπεζας προκύπτει από το υψηλό κόστος συντήρησης των ΑΤΜ.

Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να ισχύουν οι νέες χρεώσεις για όσους κάνουν ανάληψη μετρητών με κάρτα από ATM άλλων τραπεζών. Μέχρι και 3 ευρώ φθάνουν οι αυξήσεις.

Τραπεζικά στελέχη υποστηρίζουν ότι για την αύξηση ευθύνεται το υψηλό κόστος των ATM, ενώ προσθέτουν πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για τη χρήση χρεωστικών καρτών. Όσοι, πάντως, επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

H προσαρμογή των προμηθειών που χρεώνονται για την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική.

Κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή πολιτική της στους κανονισμούς της Ε.Ε. που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών, Έλληνες και ξένοι, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους.

Πηγή: efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.