Μειωμένες συντάξεις… κατά λάθος

1065

Χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν από τον περασμένο Ιανουάριο προσαυξημένη σύνταξη κατά το ένα πέμπτο της θετικής προσωπικής διαφοράς που προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό, μπορεί να εισπράττουν τελικά μειωμένη σύνταξη λόγω λαθών στην παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης αποκάλυψε ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες γίνεται παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης για ποσό που μέλλει να εισπράττουν ακόμη και ύστερα από χρόνια και όχι σε εκείνο που σήμερα τους αποδίδεται κάθε μήνα, με αποτέλεσμα το ποσό της παρακράτησης για εισφορά αλληλεγγύης να είναι ακόμη και υπερδιπλάσιο του κανονικού.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουτρουμάνη, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής λίγες τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες η παρακράτηση και άρα η ανάλογη μείωση της σύνταξης ήδη γίνεται και θα γίνεται ακόμη για πολλούς μήνες, υπογράμμισε ωστόσο ότι καλό θα είναι να ελέγξουν όλοι τα ποσά της παρακράτησης, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν αποκλίσεις και λάθη.

Πηγή: tanea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.