Ματθαίος Ανδρεάδης: Ποιος ο Κορίνθιος Ιστορικός. Έγραψε όλη την ιστορία της Κορινθίας

1892

Ο Ματθαίος Ανδρεάδης υπήρξε δικηγόρος,  ιστορικός, μελετητής και συγγραφέας της ιστορίας της Κορινθίας από την αρχαιότητα μέχρι και πρόσφατα.

Βιογραφικό

Ο Ματθαίος Ανδρεάδης γεννήθηκε στην Κόρινθο, όπου δικηγόρησε στο πρωτοδικείο ως το 1997 και ήταν αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Δικηγορικό Σύλλογο. Από τα νεανικά του χρόνια είχε εκδηλώσει τις πνευματικές του ανησυχίες και ως φοιτητής μαζί με άλλους Κορίνθιους σπουδαστές κατέβαλλε προσπάθειες, για την ίδρυση του πρώτου σπουδαστικού σωματείου της Κορινθίας. Δημοσίευσε άρθρα του σε σχεδόν όλες, τις τοπικές εφημερίδες της Κορινθίας από το 1955.

Από τον Οκτώβρη 1978 και για αρκετό διάστημα υπήρξε τακτικός πολιτικός αρθρογράφος της αθηναϊκής ημερήσιας εφημερίδος ΕΣΤΙΑ, όπου δημοσίευσε πάνω από εξήντα άρθρα και δοκίμια. Διατέλεσε συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου δημοσίευσε άρθρα και άλλα σημειώματα. Ο Ματθαίος Ανδρεάδης στην εφημερίδα «Κορινθιακή Πνοή» δημοσίευσε σειρά ιστορικών και άλλων άρθρων, στη «Δημοκρατική Κορινθία» και στη Σικυώνια εφημερίδα «Ηχώ της Κορινθίας», πολλά άρθρα ιστορικού περιεχομένου. Το 1960 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο-δοκίμιο, σε 104 σελίδες, με τίτλο «Η δοκιμασία της Δημοκρατίας». 

Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις τόμους για την ιστορία της νεώτερης Κορινθίας (1823-1900) περίπου 2.000 σελίδων, Το έργο με την σημαντικότερη αξία για τον τόπο μας είναι η πολύτομη νεώτερη ιστορία της Κορινθίας.

Υπάρχουν επίσης έτοιμοι προς έκδοση δύο τόμοι που αφορούν την Κορινθία κατά τη χρονική περίοδο 1901-1908.  Ο Ματθαίος Ανδρεάδης έχει δημοσιεύσει επίσης  Γλωσσικές μελέτες, ιστορικά δοκίμια,  κριτικά, λογοτεχνικά και άλλα κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.