Κορονοϊός – 48 νέα κρούσματα- Νέες ανακοινώσεις σχετικά με την πανδημία

1072

Ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχουν 48 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με 743 συνολικά, ωστόσο σημείωσε πως η λίστα του θανάτου μεγαλώνει, καθώς οι νεκροί στην χώρα μας είναι πλέον 20.

Από τους ασθενείς, 134 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 45 εκ των οποίων διασωληνωμένοι, ενώ 32 έλαβαν εξιτήριο. Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θάνατο της 40χρονης στη Καστοριά που αποτελεί το νεαρότερο μέχρι σήμερα θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας και σύμφωνα με τις πληροφορίες νόσησε και παρέμεινε στο σπίτι της κατόπιν καθοδήγησης του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη έπασχε από χρόνια αναπνευστική νόσο.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν υπάρχει ανοσία στη νόσο και ακόμα και οι νέοι μπορεί να κινδυνεύουν από τον ιό, αν και δεν εμφανίζουν βαριά συμπτώματα.

Η ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και το κατά πόσο τα αυστηρά μέτρα έχουν αποδώσει θα φανεί από Απρίλη. Επίσης αναφέρθηκε και στην άτυπη συμπτωματολογία του ιού που μπορεί να εμφανιστεί στους φορείς με διάρροια η με διαταραχή όσφρησης ή οσμής.

Παίρνοντας το λόγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης τα οποία όπως αναμένεται, θα αυστηροποιηθούν από αύριο, Τετάρτη.

Λόγω κορονοιού αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο για φέτος.

Δείτε το μήνυμα του του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά:

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στην αθλητική κοινότητα. Καταλαβαίνω την απογοήτευση κάποιων αθλητών, αλλά επιδόσεις και διακρίσεις δεν υπάρχουν χωρίς την προϋπόθεση της υγείας ή χωρίς την προϋπόθεση του ευ αγωνίζεσθαι και της ισότητας των ευκαιριών. Φαίνεται ότι μέχρι τον Ιούλιο τα πράγματα δεν θα έχουν ησυχάσει. Το να κυκλοφορούν οι αθλητές με μάσκες και γάντια στο Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά δυστοπικό σενάριο. Γι αυτό θεωρώ ότι, σε όσους ετοιμαζόσασταν για το Τόκιο, δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση αλλά αλλαγή προσανατολισμού. Με την ίδια εγρήγορση αυτή τη στιγμή δίνουμε όλοι έναν άλλο δύσκολο αγώνα όπου θα χρειαστούμε το μέγιστο της υπομονής, της ψυχραιμίας και της πειθαρχίας που μας μαθαίνει ο αθλητισμός. Και είμαστε ακόμα στο πρώτο ημίχρονο, σε έναν παράξενο αγώνα, που τον δίνουμε μαζί, αλλά όχι δίπλα… Μην ανησυχείτε, η φλόγα του Τόκιο δεν θα σβήσει, απλώς θα μείνει αναμμένη για πολύ περισσότερο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.