Κορινθία: Με τα μάτια του Παυσανία

999

Ο Παυσανίας εισήλθε στην Αρχαία Κόρινθο, επισκέφθηκε τα Ίσθμια και τις Κεγχρεές από την ανατολική μεριά των τειχών της πόλης και συνάντησε το άλσος του Κρανείου, όπου ήταν θαμμένος ο Διογένης από την Σινώπη. Ο Διογένης από την Σινώπη ήταν εκπρόσωπος της κυνικής φιλοσοφίας. Στο ίδιο άλσος, σύμφωνα με τον Παυσανία, υπήρχε το τέμενος του Βελλερεφόντου, τοπικού μυθικού ήρωα.

Στο ίδιο μέρος ο περιηγητής Παυσανίας βρήκε τον ναό της Μελαινίδος Αφροδίτης  (θεά των ταφών και των νεκρών) καθώς και το μνήμα της διάσημης εταίρας Λαΐδος.

Γενικά, ο Παυσανίας περιγράφει τα αρχαία μνημεία, τα οποία διασώθηκαν από την καταστροφή και τη σύληση της Κορινθίας το 146 π.Χ. από τους Ρωμαίους. Ο Παυσανίας επισκέφθηκε και τα Λουτρά της ωραίας Ελένης και αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι είδε το άγαλμα της Εφεσίας Αρτέμιδος καθώς και ξόανο του Διονύσου.

Επιπλέον, ο ίδιος «ανακάλυψε» κατά την περιήγησή του το ναό και το άγαλμα της Τύχης και το ιερόν όλων των θεών, την κρήνη με νερό που έρεε από στόμα χάλκινου δελφινιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.