KAOK: Τα 40λεπτά που το Ηράκλειο θέλει να ξεχάσει!

1140

Νίκη παραμονής για την ομάδα της Κορίνθου σήμερα στο ΔΑΚ ,2η κόντρα στην ομάδα της Κρήτης

Της Χριστίνας Τσιορωτά

“Κεφάλι δεν σήκωσε” στην διάρκεια των 40λεπτών του αγώνα το Ηράκλειο αντιμετωπίζοντας σήμερα στο ΔΑΚ Κορίνθου τον ΚΑΟΚ. Οι Κρήτες δεν κατόρθωσαν σε καμία στιγμή του αγώνα να προηγηθούν στο σκορ! Περιορίστηκαν στο να “ρίχνουν” μόνο την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους , κι αυτό όμως προσωρινά παρ ότι αυτό αποτυπώθηκε και στο τελικό σκορ 61-53. Ο ΚΑΟΚ απεδείχθη για 2η φορά δύσκολος αντίπαλος, τι κι αν στην Β Εθνική κατηγορία είναι «πρωτάρης», με τη σημερινή αγωνιστική του παρουσία δήλωσε απερίφραστα παίζοντας όμορφο μπάσκετ πως μπορεί να κερδίζει αγώνες, πως αξίζει να παραμείνει!

Ένας αλλά… ΚΑΟΚ!

Αγωνιστικό πάθος και ένταση, πολλά φάουλ και ένας προπονητής (του Ηρακλείου) με πραγματικά «Ηράκλειες» φωνητικές χορδές , είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και φυσικά οδήγησε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς εντός αποδυτηρίων!

Το ΔΑΚ Κορίνθου κατάμεστο! Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Διοίκησης για τον «τελικό» με το Ηράκλειο μεγάλη! Η επιλογή, αποζημιώθηκε!

Ο αγώνας ήταν για γερά νεύρα πραγματικά και ο ΚΑΟΚ καθ όλη τη διάρκεια του, καταιγιστικός! Το περίμενε; Το ήλπιζε; Σίγουρα εργάστηκε γι αυτό 40 ολόκληρα λεπτά!
Το Ηράκλειο ,όλοι γνώριζαν πως έφτασε στην Κόρινθο αποφασισμένο να «αλώσει» την έδρα του ΚΑΟΚ και φυσικά να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της πρώτης αναμέτρησης το Νοέμβριο.

Η ομάδα της Κορίνθου έδειξε ,προς τούτο, από την αρχή τα δόντια της ολοκληρώνοντας το 1ο δεκάλεπετο με σκορ 19-7,έχοντας αναγκάσει το Ηράκλειο σε ένα εσπευσμένο πρώτο time out όταν ο πίνακας έδειξε double score (18-6) και φυσικά έχοντας κατορθώσει να επιφέρει στον πάγκο του αντιπάλου αν μη τι άλλο ανησυχία!


ο “πρωτάρης” της κατηγορίας αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος!

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκινά με την ίδια αν όχι μεγαλύτερη αγωνιστική ένταση! Η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων μεγαλώνει το ίδιο και η γκρίνια στον πάγκο του Ηρακλείου! Ο προπονητής γονατιστός στο γήπεδο δεν σταματά δευτερόλεπτο να δίνει οδηγίες αντιμετώπισης του ΚΑΟΚ και πως όχι ,η ομάδα του έχει μείνει καθηλωμένη στους 7 πόντους για περισσότερα από 4 λεπτά!


4 λεπτά πριν το ημίχρονο το κλίμα αντιστρέφεται. Η ομάδα της Κορίνθου έχει σημειώσει μόλις 1 καλάθι έναντι των Κρητών που μετρούν 4! Το σκορ από 21-7 γίνεται 23-15 και το time out επιβεβλημένο .Στην επιστροφή των ομάδων στο γήπεδο θα πρωταγωνιστήσουν οι χαμένες επιθέσεις και τα φάουλ (απόδειξη αυτών η μικρή συγκομιδή πόντων) ενώ ένα τρίποντο 1,5 λεπτό πριν το ημίχρονο για την ομάδα του ΚΑΟΚ θα ξεσηκώσει την κερκίδα και θα λειτουργήσει τονωτικά στην ψυχολογία των παιχτών! Οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 26-16 δίνοντας «σκυτάλη» στην απονομή του Πρωταθλήματος της Αργολιδοκορινθίας στο Εφηβικό του ΚΑΟΚ το οποίο καταχειροκροτήθηκε!

Δείτε εδώ το video της απονομής: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1651535768274657&id=100002547494633

Με το καντράν να δείχνει 26-16 οι ομάδες επέστρεψαν στο γήπεδο στις 16:50. Η σκληρή άμυνα και τα φάουλ ήταν τα χαρακτηριστικά του 3ου δεκαλέπτου. Τα καλάθια μπήκαν με… το σταγονόμετρο αν και οι επιθετικές διαθέσεις και των δυο ομάδων χτυπούσαν «κόκκινο» σε κάθε δευτερόλεπτο! 1,5 μόλις λεπτό από την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά πέφτει κάτω από τους 10 πόντους όταν παίχτης του Ηρακλείου επιτυγχάνει καλάθι αποσπώντας και φάουλ! Ο ΚΑΟΚ απαντά με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μάριου Σακελλαράκη και φάουλ που σφυρά ο διαιτητής επαναφέροντας την διαφορά και πάλι στους 10! Το σκορ 31-21 δεν θα μείνει όμως εκεί, αφού ένα έξυπνο κλέψιμο της μπάλας και ένα άνετο καλάθι από τον παίχτη με το νούμερο 6 θα ανεβάσει την διαφορά αλλά… και την πίεση στον πάγκο του Ηρακλείου.

6 λεπτά και 35 δεύτερα πριν από τη λήξη η διαφορά αγγίζει τους + 15 ενώ ένα λεπτό αργότερα θα φτάσει στο pick, τους +16 ! Το Ηράκλειο έχοντας ,σε ένα ακόμα time out λάβει οδηγίες αντιμετώπισης του ΚΑΟΚ θα ρίξει την διαφορά ακόμα και στους 8 με το ρολόι να δείχνει 76 δευτερόλεπτα για την λήξη!
Και ενώ στον πάγκο του ΚΑΟΚ τα δευτερόλεπτα κυλούν βασανιστικά οι φωνές από τον αντίστοιχο του Ηρακλείου εντείνονται, το ίδιο και η αγωνιστική ένταση των παιχτών. Το Ηράκλειο θα χάσει σε αρκετά σημεία την ψυχραιμία του! Το φάουλ είναι ο μόνος τρόπος για να μην φτάσει ο ΚΑΟΚ στο καλάθι

Σειρά αποτυχημένων επιθετικών προσπαθειών των Κρητών δίνουν πραγματικά φτερά στους παίχτες του ΚΑΟΚ οι οποίοι ολοκληρώνουν το δεκάλεπτο με σκορ 46-35 (η διαφορά στους +11) και βλέπουν την πολυπόθητη νίκη να είναι πλέον πολύ κοντά!

Το τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο είναι πραγματικά για γερά νεύρα αφού η διαφορά πέφτει και επανέρχεται στους 10 πόντους, τα φάουλ ακολουθούν το ένα το άλλο, η κερκίδα παραληρεί και ο πάγκος του Ηρακλείου, βλέποντας την ήττα να πλησιάζει , είναι έτοιμος να μπει στο γήπεδο ν αγωνιστεί ο ίδιος!
Το γήπεδο «παγώνει» 9 λεπτά και 17 δεύτερα πριν από τη λήξη. Ο παίχτης με το νούμερο 6 ο Μάριος Σακελλαράκης, ο παίχτης που «κλείδωσε» την άμυνα του ΚΑΟΚ , αποτέλεσε επιθετική αιχμή της ομάδας και έκανε πραγματικά πολλή δουλειά στα ριμπάουντ, βρίσκεται στο τερέν. Δευτερόλεπτα αργότερα η κερκίδα ξεσπά σε χειροκροτήματα αφού ο παίχτης επανέρχεται και ο αγώνας συνεχίζεται!
Το Ηράκλειο “κατεβάζει” με δυο συνεχή εύστοχα καλάθια την διαφορά στους 8 (48-40). Ο πάγκος του ΚΑΟΚ όρθιος παρακολουθεί, εμψυχώνει και κοιτάζει το ρολόι! Τα προβλήματα τραυματισμών και το συσσωρευμένο άγχος κάνουν τώρα την εμφάνισή τους και μάχονται στα ίσια το πάθος για τη νίκη!
Είναι άλλωστε εκείνοι οι δυο παράγοντες που δεν θα επιτρέψουν στην ομάδα να πιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που μπορεί!

Το ρολόι συνεχίζει να μετρά αντίστροφα . Ο ΚΑΟΚ αγωνίζεται με πάθος να κρατήσει την διαφορά που θα του δώσει την πολυπόθητη νίκη και το Ηράκλειο να την εκμηδενίσει φεύγοντας εκείνο από το ΔΑΚ Κορίνθου νικητής! Τα τελευταία 3 λεπτά κυλούν αργά με πολλά φάουλ από την πλευρά των φιλοξενουμένων και επιθέσεις εξάντλησης του προβλεπόμενου χρόνου από την πλευρά του ΚΑΟΚ.

Το σφύριγμα της λήξης θα βρει την ομάδα της Κορίνθου νικήτρια κάτω από παρατεταμένα χειροκροτήματα με αισθήματα ανακούφισης αλλά και περηφάνιας αναμφίβολα για τη θετική έκβαση του αγώνα που η διοίκηση χαρακτήρισε στο κάλεσμα της «τελικό!» Όσο για το σκορ; 61-53 σε μια νίκη αναμφίβολα παραμονής!

Δείτε το τελευταίο τρίλεπτο εδώ: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1651581404936760&id=100002547494633

Β.Μπούφης: Η νίκη επί του Ηρακλείου μας φέρνει πιο κοντά στην παραμονή. Είμαι περήφανος!

Ο Πρόεδρος του ΚΑΟΚ Κορίνθου κ.Ευάγγελος Μπούφης μιλώντας στο moriasnews.gr αμέσως μετά την λήξη του αγώνα δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα η οποία κόντρα στις αντιξοότητες μάχεται για την υλοποίηση του στόχου της, την παραμονή στην κατηγορία.
«Σήμερα ήταν ένα υπέροχο απόγευμα για τον σύλλογο μας! Εκ μέρους του ΔΣ του ΚΑΟΚ θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας που παρά τα μεγάλα προβλήματα τραυματισμών που είχαμε και δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε ουσιαστικά προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, αυτοί έδωσαν το 110% των δυνάμεων τους και καταφέραμε να πάρουμε μια τεράστια νίκη. Μια νίκη που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο όνειρο της παραμονής στην Β´ Εθνική κατηγορία.
Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Πιτσάκη για την παρουσία τους σήμερα στο γήπεδο για την βράβευση του εφηβικού μας τμήματος για το πρωτάθλημα Αργολιδοκορινθίας και την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Πανελληνίου πρωταθληματος. Η βοήθεια τους είναι πολύ σημαντική και συνεχής προς τον σύλλογο μας και τους ευχαριστούμε θερμά.Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και βρέθηκε στο κλειστό της πόλης μας, δίνοντας αμέριστη βοήθεια στους παίκτες της ομάδας μας! Μόνο περηφάνια για αυτήν την ομάδα που προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο το όνομα της Κορίνθου!»

Ανδρέας Καλαντζής: Έτσι χτίζονται οι ομάδες!

Ενδεικτικό της σημερινής σπουδαίας εμφάνισης και σπουδαίας νίκης του ΚΑΟΚ επί του Ηρακλείου είναι το σχόλιο του κ.Ανδρέα Καλαντζή στο Facebok. “Σήμερα όλοι οι συντελεστες που αποτελούν τον ΚΑΟ Κορίνθου δείξανε με τον καλύτερο τρόπο ότι οι ομάδες χτίζονται με βάση την ψυχή, την αγάπη για το άθλημα, το οικογενειακό κλίμα και την ειλικρίνεια. Σαφώς υπάρχει το ταλέντο και η εμπειρία, αλλά χωρίς τα παραπάνω δεν μπορείς να ξεπεράσεις σε καμία περίπτωση τον εαυτό σου. Συγχαρητήρια σε όλους παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που είχαμε, δώσαμε όλη μας την ψυχή και φτάσαμε σε μια μεγάλη νίκη, φέρνοντας μας πιο κοντά στον μεγάλο στόχο μας……..Την πολυπόθητη παραμονή!!!!!”

Στο γήπεδο για τον σημερινό κρίσιμο αγώνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης (από κοινού έκαναν τις απονομές στο εφηβικό του ΚΑΟΚ),ο πρώην Βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο κ.ΤάκηςΛουζιώτης αλλά και ο κ.Χρήστος Κορδώσης ο οποίος μάλιστα είχε και ένα απρόοπτο κατά την είσοδό του στο γήπεδο, η μπάλα έφυγε από τα χέρια των παιχτών και κατέληξε στο κεφάλι του ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει.

Επόμενος αγώνας για τον ΚΑΟΚ είναι την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου με τον ΑΟ Παγκρατίου στο ΜΕΤΣ
. Αν πάντως κανείς σκεφτεί την αναφορά της Διοίκησης πως σήμερα δεν έπιασαν τα παιδιά τα στάνταρ της απόδοσής τους παίζοντας όμορφο,επιθετικό και αποτελεσματικό μπασκετ απέναντι σε μια ομάδα καθ όλα υπολογίσιμη, εύκολα θα κατανοήσει πως έχουμε να δούμε πολλά! Να περιμένουμε πολλά! Να χειροκροτήσουμε ακόμα περισσότερα! Αρκεί βέβαια, να πηγαίνουμε γήπεδο!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.